Tillbaka till verkligheten.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Förra veckan var det nollningsvecka och vi hade verkligen hur kul som helst. På måndagen började vi med att träffa de nya ettorna efter deras lecture och registrerade de för nollningen. Sedan tog vi med de på en rundtur på skolområdet. Senare på kvällen möttes alla upp på medyk där de blev indelade i grupper för att sedan följa med respektive fadder hem till sig där de blev bjudna på mat. Anna och jag slog ihop vår grupp med Peder och Sondre och åkte hem till dem och åt tacos. Senare på kvällen mötte vi upp alla andra på Bunkern.
   På tisdagen var det lekdag utanför dorms. Vi hade tur med vädret så kvällen blev hur bra som helst! Vi lekte catch the baby, klädstrecket och histoquiz bland annat. Efter det gick vi hem till Benjamin i focha och lärde känna våra ettor lite bättre. 
   Först på onsdagen så åkte jag Erik Arad och Jesper till ikea och köpte lite grejor och såklart åt vi köttbullar och potatismos. Senare på kvällen var det "trip to the hospital" och Anna och jag hade en station hemma hos oss. Eftersom vi var pediatriker denna veckan så hade vi hela havet stormar som vår station, och sen även en lek där man skulle lägga lappar med GI tract i ordning. Och efter det möttes vi alla upp på Flisak.
   På torsdagen var det sittning och vi som var med i sittningsgruppen var där redan vid elva för att fixa inför kvällen. Fixade hela dagen, sen hem snabbt och dushca och göra sig fin innnan finsittningen började. Det var verkligen en stressig dag men det visade sig vara värt det för sittningen blev hur bra som helst! Vi visade en film som heter Medschool so hard, delade ut diplom för bland annat bästa nolla, mest peppade nolla och smartaste nolla. Innan vi var tvugna att lämna lokalen för att gå vidare in till efterfesten visade vi även ett klipp med bilder från veckan som fick stående ovationer!
   På fredagen hade nollorna middag med dr Wojcik så då passade vi på att ha en kväll utan fest. Jag, Erik och Arad hade filmkväll på stångan innan vi somnade tidigt. 
   Lördagen, den sista dagen på nollningen, började med möte om ekonomin. Efter det hann jag äntligen fixa massa i lägenheten innan det var dags för förfest hemma hos Elin och Hugo. Efter det åkte vi alla till the rooftop party i Sopot. Blev en riktigt bra kväll och ett riktigt bra avslut på nollningsveckan!
 
Men nu är det slut på det roliga. Två dagar i skolan har gått och jag ser verkligen riktigt fram emot andra året. Igår hade jag en riktigt porduktig dag. Jag hade bara en lektion i skolan mellan åtta och tio så efter det såg jag till att fixa så mycket jag bara kunde. Jag fixade en stämpel för min praktik, köpte nya skolböcker och köpte nya rockar innan Anna och jag åkte hem och åt lunch. Efter lunchen lagade jag min cykel, tvättade två maskiner tvätt, dammsög lägenheten, fick upp allt som skulle upp på vinden och började pluga biokemi. Senare på kvällen gick jag, Erik och Arad och handlade för att sedan laga tacos. Lagade så mycket så att vi fick varsin matlåda till idag. Så kan verkligen säga att jag är nöjd med hur första skolveckan har börjat.
 
Nu ska jag packa klart sen ska jag hem till Erik och laga mat (ska se till att få en matlåda till imorgon med) och sen ska jag läsa kapitel 8 i physion så att jag är förberedd inför morgondagens lektion.
kommentera

Det är en konst att vara nöjd med livet.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag har jag varit ännu en dag på sjukhuset och praktiserat. Jag var på njuravdelningen på förmiddagen idag och fick vara med när läkarna rondade, måste säga att det var bland det roligaste denna veckan. Fick även se när Erik och Gustaf tog blodgas på en patient. Patienten ville att den söta tjejen skulle ta istället för dem för hon såg duktig ut. Var väldigt kul att höra att man såg erfaren ut trots att jag aldrig tagit ett blodprov i hela mitt liv. Nu är det bara tva praktikdagar kvar sen åker vi till Polen. Trodde inte jag skulle längta tillbaka till skolan så mycket som jag gjort de senaste veckorna, men nu när man får se så mycket på sjukhuset så blir man så ivrig att lära sig allting som de pratar om. Jag kan komma på mig själv att sitta och längta tills  jag får sitta i biblioteket igen!
kommentera

Fortsätt simma, fortsätt simma.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Ännu en vecka på sjukhuset har börjat och oj vad kul jag har! Igår var jag med både läkare och sjuksköterskor och idag var jag med läkare på förmiddagen och på eftermiddagen var jag med på en föreläsning om njurar och läkemedel & ädlrevård.
   Igår efter praktiken åkte jag och Erik in till stan. Jag köpte ett par vinterskor och sen åt vi tillsammans på gelato. Efter det gick jag hem till Signe och tog med henne till simskolan. Hon är så himla söt och pratar hela tiden. Satt bredvid bassängen och tittade när hon badade. Denna gången doppade hon huvudet, blev hur stolt som helst! Min lilla sötunge, kommer sakna henne så mycket när jag åker tillbaka till Polen!
   Idag efter praktiken åkte Erik och jag ut till hasslö för att äta kroppkakor med hans mormor och morfar. Var jättegott och jättetrevligt! När jag kom hem sen sprang jag en runda, andra rundan för hela sommaren... Känner verkligen att jag måste komma igång med träningen nu så att jag ska kunna fokusera ordentligt i skolan. Så nu längtar jag som tusan till jag är tillbaka i Polen och alla rutiner börjar igen!
kommentera

barnvaktat busungen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I fredags praktiserade jag en kort dag på sjukuset, fick sluta redan klockan elva. Efter det åkte jag hem en runda innnan jag tog bussen in till stan för att hämta Signebus på dagis. Hon kom springandes och skrek mitt namn när hon fick se mig och hoppade upp i min famn. Härliga lilla sötunge!
   Tillsammans gick vi upp på stan och åt glass och sedan var vi en runda på biblioteket och läste lite böcker och lekte i lekrummet. Efter det gick vi hem och lagade pizza. Sen läste vi böcker och målade bilder. Jag har fått massor av bilder av Signe nu som jag ska sätta på framsidan av mina block så jag får lite mer personliga block. 
   På kvällen kom även Erik en runda och Signe pratade på massor med honom, visade sin lösa tand och lekte. På måndag ska jag ta med Signe till simskolan, längtar!
kommentera

Jag har valt rätt.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
För en vecka sedan låg jag i en säng i Gdansk med tentaångest som aldrig förr. Dagen efter skulle jag skriva histologi resiten. Idag ligger jag hemma i min egna säng i Sverige, med ingen ångest alls. Istället ser jag fram emot morgondagen, för då ska jag börja min andra veckas praktik på sjukhuset. Jag har nu gjort en vecka på medicinkliniken vilket har varit hur kul som helst! Jag har varit på åtta olika avdelningar (hematologen, gastro, reumatologen, neurologen, palliativa, allergiavdelningen, diabetes och fotvården) på fem dagar och det har varit hur kul som helst. Under första sommarens praktik så är det inte så mycket man ska göra, utan mest observera så även om jag bara fått stå bredvid och titta på så har jag verkligen haft kul på min praktik! Under första året så sitter man mest bara i böckerna på biblioteket så man känner sig egentligen som en vanlig student. Det är inte förrän nu, när man är i sjukhusmiljön som man känner att man verkligen är på väg, att man valt rätt och man blir faktiskt taggad till att börja plugga igen. Jag trodde inte jag skulle göra det, och speciellt inte efter all ångest jag fick av histoomtentan, men jag saknar Gdansk och allt som hör till. Jag längtar tills jag om två veckor är i min alldeles egna lägenhet i Gdansk. Då jag ska gå och lägga mig för att dagen efter vakna upp på första dagen på OW, då det är dags att nolla de nya ettorna. Och egentligen längtar jag ännu mer till att om tre veckor gå och lägga mig för att dagen efter gå första skoldagen på år två av läkarlinjen. 
kommentera

Äntligen hemma.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Äntligen hemma! Hemma i mitt vardagsrum, i mitt hus, på min skatväg! 
 
För en vecka sen åkte jag till mitt Polen för att plugga inför omtenta i histologi. Oj vad det har pluggats, vad humöret har gått upp och ner och så många gånger som paniken och ångesten kommit på besök. Igår var det dags, kände mig riktigt redo när jag gick in för att skriva. Jag hade inte alls samma känsla när jag kom ut från provet. Lärarna sa aldrig när de skulle posta resultatet, vilket gjorde att vi alla uppdaterade extranet frenetiskt varannan minut. Treorna hade omtenta samtidigt som vi, så efteråt gick vi alla och åt på tekstylia tillsammans. Jag beställde samma mat och samma dricka som jag gjorde när vi efter anatomitentan satt där och jag fick reda på att jag hade klarat anatomin. Allt för lite extra tur! 
   Efter någon timme utan resultat gick jag hem i min nya lägenhet och städade. Är helt kär i den!! Fick över lite grejor till den sen med hjälp av Anna och Erik. Jag åkte med en full taxi och de gick mellan stångan och Szeroka med varsin resväska. På kvällen var vi ett gäng som var ute och åt på nya La Pampa och efter det gick Erik och jag hem och sova första natten på loftet i min alldeles egna lägenhet. Jag sov dock inte mycket, var alldeles för nervös. Drömde om bra resultat, om dåliga resultat, vaknade med hjärtat i halsgropen, sov inte alls.. Klockan fyra inatt gick jag tillomed upp för att kolla om resultaten var uppe. Men inga resultat. 
   Idag åt vi frallfrukost i mitt fönster/matbord innan vi packade ihop oss och sedan åkte en kortis till Baltycka. Eftersom resultaten inte kommit upp än så var jag tvungen att packa ner mina histologiböcker än en gång. När vi sedan var på baltycka så ringde Anna, resultaten var uppe och VI BÅDA KLARADE DET! Så himla härligt! Det jag har lärt mig av de känslor som jag känt den senaste veckan är att jag definitivt kommer kämpa för att klara alla tentorna på första försöket nästa år och få ett helt sommarlov!
kommentera