Borta bra men hemma bäst.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I onsdags hade vi sista skoldagen vilket nog blev den tuffaste dagen på hela veckan. Vi slog ihop torsdagen och fredagens lektioner på tisdagen och onsdagen, så det var full rulle hela tiden. Men efter siat lektionen kändes allt mycket bättre för då var det bara några timmar till jag skulle sätta mig på färjan och åka hem!
   I morse hämtade Elin och mamma mig på färjan kvart i nio. Vi åkte och lämnade mamma på jobbet innan Elin & jag åkte in till Elsas och åt frukost. Så himla mysigt att äntligen vara hemma! Vi satt där några timmar innan vi åkte till Mio och handlade varsin ljusstake innan vi åkte hem till Elin och mös lite. Vi hann även med en lunch på 13 innan hon började jobba. Efter det åkte jag och hämtade Anders på flygplasten och körde hem och träffade Signe med familj. Har inte träffat Signe sen i februari så var hur härligt som helst att träffa henne. Var där i några timmar innan jag åkte hem och mös med mammi. Älskar att vara hemma i Sverige med hela familjen!
kommentera

Tisdag.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I tisdags hade vi först farmakologi kl.8, sen pathomorph direkt efter det och sen introduktion till kurirgi direkt eftere det. En internsiv dag som tack och lov tog slut redan halv två. Efter skolan promenerade jag hem och sen tog jag en tupplur innan jag gjorde mig redo för födelsedagsfirande för Sara. Vi var några från klassen som åt sushi och avslutade kvällen med bowling. 
kommentera

Måndag.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I måndags hade jag bara en lektion, introduction to neurology. Det är en intressant kurs men den är svår och ibland är det tufft att gå ut bland patienterna och se hur pas dåliga de är. Vi träffade en kvinna som hade fått en stroke och bara blev värre och värre och en man som låg i koma, lärorikt men väldigt jobbigt. Den lektionen tar mer på krafterna än man tror...
    På kvällen sen gick E och jag en runda på julmarknaden och tittade. Hur mysigt som helst! Vi smakade polsk "glögg" och bara mös. Efter det gick vi hem till Kamilla för att ha secret Santa med gamla polska släkten. Alla hade tidigare dragit en lapp med ett namn och sen skulle man köpa en present till den personen för ca 30zl. Jag köpte ett 1000-bitars pussel med kanalen i Gdansk som motiv till Sofie, och fick en fin prydnadsren av Arad. Blev en hellyckad kväll med underbart sällskap. 
kommentera

Vilken himmel.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Himmel vad fort tiden har gått! Förra veckan var en helt vanlig skolvecka som bara sprang iväg och nu är det helt plötsligt bara tre skoldagar kvar innan jag sitter på färjan hem. I lördags var det julbal vilket var hur kul som helst! Alla klädde upps ig riktigt fint, det blev en riktigt magisk kväll. Oh i söndags morse var  jag på sykurs på sjukhuset. Sen blev det mysplugg resten av dagen för att förbereda mig för sista veckan. 
   Idag har jag bara en lektion (men den är fyra timmar...) och ikväll ska jag på secret santa med gamla släkten. Alla har fått lotta en person att handla en present till, och sen ska man skriva ett rim till och efter man har öppnat ikväll så får man gissa vem man fick sin julklapp av. Ska bli så himla mysigt! Och imorgon ska vi ut och äta och fira Sara som fyller år i veckan och sen på onsdag går färjan hem. Längtar så jag håller på att spricka!
kommentera

Simbaa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Denna veckan har verkligen varit en tuff vecka. Den har tagit så mycket på krafterna att jag i torsdags var tvungen att gå och lägga mig klockan sju på kvällen för jag var så utmattad. Men oj vad jag har kämpat denna veckan med! Jag gjorde upp en planering som jag följt till pnukt och pricka så nu är jag inte bara klar med alla lektioner för veckans som gått, jag har också läst allt och gjort anteckningar till alla lektioner i kommande vecka. Så nästa vecka kan jag verkligen unna mig mer ledig tid! en liten parantes med är att jag i fredags gick på sista farma föreläsningen som gjorde att jag varit på precis så många föreläsningar denna terminen som behövs för att få 1 extra poäng till finals, vilket känns bra för sommaren!
 
Igår var vi bjudna på amerikansk Thanksgiving. Jag behövde verkligen den kvällen! Eftersom jag ligger så bra till i skolan kunde jag unna mig att släppa plugget helt och när precis rätt människor var där så blev kvällen underbar. Och maten, åh den var ljuvlig!!
kommentera

Vilken vecka.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Denna veckan känns som den aldrig ska ta slut... Vi har börjat med en ny kurs vilket gör att vi inte längre är lediga på måndagar, och till råga på det så har vi fyra stycken extra internaklasser inplanerat denna veckan. Det ska bli så skönt när denna vecka är över och allt är tillbaka som vanligt. 
   Idag hade vi en lektion som heter laboratory diagnostics och till den skulle vi ta med oss en burk (som vi fått tidigare) med kiss som vi samlat på oss sen igårkväll. Så idag har jag gått runt med en kissflaska i väskan hela förmiddagen. Trots att det var två lock på den så att den inte skulle läcka så var jag rädd att den skulle göra det ändå så jag slog in den i tre påsar för att vara på säkra sidan. På lektionen sen gjorde vi några standardtester, kollade sockret och liknande och allt var som det skulle vara, vilket alltid är skönt att få veta. På lektionen fick vi även ta blodprov. Som vanligt gick det inte så bra att få något blod från mig.. De testade först i högra armen där de bestämde sig för att inte ens sticka utan gå direkt över och leta i vänsta armen, där de stack men inte fick något blod. Till slut tog dem på ovansidan av handen och då fungerade det. Så nu har jag ett blåmärke i armvecket och ett på handen.
   Nu ikväll har jag bytt om till min fleecepyjamas och myspluggar med julmusik i högtalarna. Bara två veckor kvar innan jag får komma hem på jullov!
kommentera

Ingen syster är så bra som min.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Och det måste hon få veta, så vad är väl mer passande än att skicka ett blombud för att pigga upp vardagen och visa hur mycket hon betyder för mig!
kommentera