Hundvakt.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår efter skolan så var jag hundvakt till Kajsas hund Björn. Han är hur söt som helst, och världens snällaste. Säger inte ett knyst och är verkligen supermysig. När jag hämtat honom så gick vi en lång promenad och sen var vi hemma tills jag mötte upp Kajsa och lämnade tillbaka honom. När jag satt och pluggade så la han sig under skrivbordet vid mina fötter och mös, supermysigt!
kommentera

drömmer mig tillbaka till sommarens utlandsresa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
kommentera

äntligen fredag.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Fredagar är den dagen som jag slutar senast, men också den dagen som jag börjar senast. Jag har bara pathophys kl 14 och sedan farma lecture till halv sex. Så på min fria förmiddag har jag hunnit gå till gymmet med Anna, städa hela lägenheten, titta på greys anatomi och förbereda mig för dagens lektioner. En väldigt skön fredag! 
kommentera

närmare och närmare målet.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår hade jag veckans hektiska dag i veckan, men som tur var så avslutades den på bästa sätt. Efter vår lektion i introduktion till kirurgi så frågade läraren/läkaren om vi ville stanna kvar och se när de satte in ett drän på en kille där lungan hade kollapsat och luft hade läkt ut i bröstkorgen, vilket vi såklart ville. Vi fick se när de bara med lite lokalbedövning skar upp ett litet hål vid sidan av bröstkorgen och sedan klippte sönder lungsäcken för att kunna få in dränet, hur coolt som helst! Så då blev hela den långa dagen värt det!
   Idag började vi med intern medicin och den läkaren som håller i min lektion är verkligen hur bra som helst, man lär sig massor! Man blir verkligen peppad, känner verkligen att jag har valt rätt! Nu sitter jag hemma i min fleece-pyjamas och ska förbereda mig för morgondagens lektioner. Bara fyra lektioner kvar sen är det helg!
 
kommentera

67 dagar kvar till julafton.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Härkomkvällen var himlen jättefin utanför vårt fönster
 
Ännu en vecka i skolan har gått och nu börjar jag komma in i rutinerna igen. Eller både och kanske, vissa ämnen har jag fått koll på och vet precis hur jag ska plugga och andra kommer jag nog behöva en vecka till på mig att förstå mig på det. Kan i alla fall säga att ämnena i år verkligen är roliga och trots att det redan är tufft så blir man glad av att lära sig så mycket! Och man blir verkligen inspirerad att lära sig när vi är ute på sjukhuset och får träffa riktiga patienter. 
 
Igår slutade jag skolan halv sex, pluggade lite efter det sen gick jag, Erik, Elin, Hugo, Vickan och Sebbe på bio. Skönt med att få släppa plugget och slappna av i trevligt sällskap. Idag har jag bara varit hemma hela dagen och pluggat. Snart ska vi göra oss iordning för att gå på thanksgiving hos två Kanadensare i mitt år. Nu händer det massor både i skolan och utanför och det är superkul!
kommentera

När storebror kommer hem måste man åka hem.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I helgen var Anders hemma från Malaysia så då bestämde jag mig med för att komma hem. Jag har inte träffat honom sen i februari så det var hur härligt som helst att träffa honom! Var såklart hur härligt som helst att träffa alla andra i familken också! Blir alltid så himla glad av att åka hem, får så mycket ny energi av det! Så nu ska jag se till att använda den energin på ett bra sätt så det går bra i skolan redan från början. Är nu inne på tredje veckan i skolan och det känns mycket bättre än förra året. Jag ser till att vara mer förberedd till lektionerna, jag hänger med mer under lektionerna och ämnena som vi läser nu är så mycket roligare än förra året. Men det är samtidigt väldigt mycket mer. Men det är bara att kämpa vidare för jag vet att det kommer löna sig till slut. Och i år har jag mycket som motiverar mig! Först ska jag se till att klara allt under första terminen för att kunna njuta av två veckor i KL hos Signe utan att bekymra mig för omtentor, och sen ska jag satsa allt för att klara allt innan sommaren på den sista terminen för att få en så mycket bättre sommar än den jag hade i år! Ska försöka bli helt plugfri!
 
- H
kommentera

Från student till läkarstudent.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår hade vi vår första kliniska klass och det var superkul. Vi fick träffa en polsk patient och ta anamnes (patient-historik) och undersöka hen. Var lite skrämmande till en början och det var svårare än jag trodde att behöva använda vår handledare som tolk, då patienten inte kunde engelska och vi inte kan tillräckligt med polska. Men det var hur kul som helst att kastas in i allt direkt! Nu börjar det kännas att man är läkarstudent och inte bara vilken student som helst.
kommentera

Polsk kräftskiva.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår hade vi kräftskiva här i lägenheten. Det var hur kul som helst! Vi gjorde så att E och jag stod för varmrätten (kräftorna), ett par stod för vinet och ett annat par för efterätten. Det blev verkligen lyckat och något som vi definivt ska göra igen!
 
Nu sitter jag och pluggar lite, ska snart röra mig mot tåget för att träffa tjejerna. Vi har dagens enda lektion i Gdynia. Den kursen är bara fem gånger så är skönt att börja med den direkt så man har det gjort!
 
- H
kommentera

Middag med min kliniska grupp.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår kväll var min kliniska grupp hemma hos Elli och hade vår första grupp-middag. Var jätte trevligt att umgås med alla igen på riktigt, prata om allas somrar och hur vi alla är peppade för trean! Elli hade gjort fina armband till oss alla som vi bestämde att vi ska ha på oss på varje tenta för tur. Jag är verkligen hur nöjd som helst med min grupp!
kommentera

Back to business.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Sommaren är över och skolan har börjat igen!
Sista veckorna på sommarlovet spenderade jag i Polen och pluggade till mina omtentor och oj vilka kämpiga veckor det var. Först klarade jag inte första resit i fysiologin så fick plugga det en vecka till, men på andra och sista försöket klarade jag det och jag gjorde det bra, fick en fyra i slutbetyg. Efter dem två tentorna var det bara att ladda om snabbt för en veckas plugg med biokemi. Det är det ämnet som jag har suttit med nästan varje dag på sommarlovet, vilket var skönt i efterhand men jobbigt i somras. När jag skrev provet så kändes det bra och när jag kom ut så var jag ganska säker på att det hade gått bra. Jag har dock inte så bra koll på när det går bra för mig eller inte så vågade inte riktigt tro på att jag klarat det, men när resultatet kom på kvällen så hade det gått så bra om jag trott! Så då hade jag en timme på mig att boka biljett hem, packa allt och göra mig redo för att ta taxi till färjan. Har aldrig varit så glad att åka färjan tror jag!
 
Några dagar efter jag kommit hem så åkte E och jag på en sista minuten till Turkiet och äntligen fick jag min sommarlovsol! Det regnade dock ganska mycket men vi fick lite sol varje dag och det var så himla skönt att vara på semester och inte behöva tänka på plugget eller något annat, att ha tid att bara ta det lugnt!
 
I måndags började skolan igen, termin 5. Vi har en mjukstart denna veckan med tre föreläsningar varje dag bara, vilket är jätteskönt då vi har hunnit fixa allt i lägenheten och köpa alla böcker och fixat allt till skolan. I tisdags hade vi veckans enda lektion, farmakologi, vilket var hur kul som helst! Efter den sommaren jag har haft med så mycket plugg så är jag fullt motiverad att detta året ska gå så mycket bättre än förra året och jag ska klara allt innan sommaren, så att jag kan njuta av hela sommarlovet nästa år! Nu ska jag snart göra mig redo för att gå till skolan och ikväll ska jag ha middag med min kliniska grupp.
 
 
kommentera