Man blir lycklig av framgång.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Nästan två veckor sen jag skrev sist och 4 tentor är nu skrivna. Under januari har jag totalt skrivit 8 tentor, helt sjukt många. Det är helt omänskligt av skolan egentligen att låta oss ha så många tentor på bara 24 dagar. Det är i snitt en tenta var tredje dag. Inte konstigt att man har känt sig helt utmattad och vissa dagar velat ge upp hoppet helt. Men nu i efterhand är jag stolt över mig själv att jag fortsatt plugga in i det sista och när resultaten kommit kan jag säga att jag är riktigt nöjd med min insats!
 
Efter jullet på första skoldagen skrev jag min första tenta och det är det resultatet som tog hårdast och fick mig att tänka om hela min studieteknik. Efter det var det dags för medbio som gick jättebra och dagen efter det  var det polskan som gick så bra så att jag fick en femma i slutbetyg. Den femman ville jag verkligen ha för nu kan jag lägga polskan lite på hyllan i vår och se till att bara bli godkänd och ändå slippa skriva sluttentan innan sommaren. Känns inte bara bra för att jag får en tenta mindre att plugga till utan mer för att nu kan jag få mer tid till att plugga till de stora ämnena. Efter det var det dags för hygiene & epidemology som inte alls gick bra, men lät inte det dra ner mig för mycket. Det är ett ämne som man klarar om man har lärt sig gamla frågor, så när jag lärde mig dem så klarade jag tentan så bra att jag fick en 4,5 i slutbetyg veckan efter. Dock tog den "förlusten" lite energi från mikron som jag hade velat få lite bättre på men som jag inte hann lära mig allt till på bara två dagar, men jag fick ändå 70% på den och med mitt resultat från i höstas så låg jag efter det på ett snitt på 80%, vilket är det som krävs för att få excemptions i mikrobiologi. Endast två dagar efter mikron var det dags för sluttenta i parasitologi. Alla dessar äckliga parasiter med namn svårare än svårast. Ville ge upp så många gånger, men idag kom resultatet och det visade sig att jag kunde mer än jag trodde. Jag fick 71% vilket gör att jag ligger på ett snitt på 77% i mikron (de två kurserna räknas ihop) och fortfarande har chans till excemptions!!
   Idag skrev jag sista tentan för januari. Finals i medbio. Eftersom jag fick så bra på den tentan vi hade i medbio tidigare i januari så behöver jag inte bli godkänd på dagens tenta utan endast få 43%, vilket är hur skönt som helst för tentan idag var svår. 
 
Tentamånaden från helvetet är över! Äntligen kan jag ta det lugnt och göra vad jag vill utan att få dåligt samvete. Nu har jag precis kommit hem från hejdå lunch med Erik som åker till sverige idag för att sedan åka till Thailand imorgon. Är så himla avis på honom! Jag skulle egentligen följa med honom, men kände när vi skulle boka att jag behövde vara hemma och plugga biokemi istället. Så nu ska jag hem och tagga om några dagar och sen blir det att sätta fart med biokemin ganska snabbt så att jag kan få ett bra resultat på även den. 
 
Tre terminer på läkarlinjen går nu att checka av, nästa gång jag går till skolan gör jag det som en T4a. 25% av utbildningen är klar. Jag är en fjärdedels läkare!!!
kommentera

En tenta mer hit eller dit, vad gör det?.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag skrev jag sista tentan för denna veckan, gick inte precis som jag hade velat. Men men, det är bara att göra om den på tisdag igen, klarade jag att ha tre tentor denna veckan klarar jag väl att ha tre nästa vecka med. Plus att det kommer vara exakt samma prov på tisdag så om jag bara lär mig alla svaren till det vi hade idag så kommer det gå prima. Skönt ändå att det var denna av alla tentor som jag inte klarade för den är så lätt att göra om. Jag har fortfarande tid till att plugga tillräckligt för att få bra betyg på mikrobiologin och parasitologin som är nästa vecka. Jag försöker att ändå vara nöjd med mina resultat denna veckan, 2 av 3 är bra jobbat!
   
Just nu sitter jag och försöker skriva ett personligt brev så att jag kan söka sommarjobb i Norge senare i helgen. Jag har aldrig skrivit ett sådant förut så jag vet inte riktigt hur jag ska börja eller vad jag ska ha med. Ska fortsätta klura på det och försöka få det gjort innan jag går och lägger mig. Imorgon blir det ännu en tidig morgon med biblioteksplugg klockan åtta!
 
kommentera

Bra jobbat Hanni.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Lever i en värld som består av endast plugg just nu, men allt slit verkar löna sig! Igår gjorde jag muntlig tenta i polska och fick en femma på den vilket betyder att jag får en femma i slutbetyg för denna terminen. Det i sin tur leder till att jag bara behöver få godkänt på de tre prov vi har nästa termin för att få exemptions och slippa skriva sluttentan. Känns verkligen hur bra som helst! Och idag kom resultaten för medbio tentan som jag skrev i tisdags och jag fick 26/30poäng, vilket ger 87%. Detta betyget räknas in som 40% av slutbetyget och eftersom jag fick så bra så kan jag få under godkänt på sluttentan och fortfarande bli godkänd i kursen. Detta känns också väldigt bra, för nu har jag ingen press på mig i slutet av januari att jag måste sätta jättehögt betyg. 
   Just nu sitter jag och försöker förbereda mig för morgondagens tenta, ska satsa allt nu sista dagen så att jag blir lika nöjd med mitt resultat där!
 
 
kommentera

kämpa kämpa kämpa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I eftermiddag har vi första provet för denna veckan. Jag har hela tiden tänkt att vi har det lugnt just nu men när jag tänkte efter igår så har vi det ganska köttigt i skolan just nu måste jag erkänna. Denna veckan har vi medbio idag, polska imorgon och hygiene & epidemology på fredag. Nästa vecka har vi microbiology på torsdagen och parasitology på lördagen, och sista veckan i skolan har vi medbio final på onsdagen. Allt detta har vi samtidigt som vi har vanliga lektioner, så igår gick jag i skolan från åtta på morgonen till åtta på kvällen. En riktigt tung dag, men efter den var det bara att åka hem och sätta sig och plugga några timmar innan jag somnade helt slut. 
   När man är inne i det, och samtidigt pratar med alla runtomkring sig här som har precis lika mycket så känner man sig dum som klagar, men just nu kan jag faktiskt känna att det är ett helt sjukt tentaschema vi har. 7 tentor på 24 dagar! Men men, det är bara att fortsätta kämpa. Klarar jag allt nu så har jag två och en halv veckas lov som väntar. Jag har dock biokemi prov dagen efter vi kommer tillbaka så kommer behöva plugga ganska mycket, men jag kan i alla fall gotta mig med att spendera en vecka i Sverige. 
kommentera

Nytt år, nya möjligheter.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Tiden bara springer förbi! Sen jag skrev sist har december flugit förbi med full fart, ett jullov i sverige har passerat och nu är första skolveckan avcheckad. 
   Jag hade ett underbart jullov hemma i Sverige med familj och vänner. Var så himla skönt att vara hemma, längtar redan hem så himla mycket. Men nu är det bara 2 och en halv vecka tills jag kommer hem igen!
 
Första veckan i skolan började med tenta i physiologi. Det gick inte lika bra som väntat men ändå bättre än förra gången så efter att ha tänkt mycket på mitt resultat och mitt studiesätt så är jag ändå nöjd med mitt resultat. Efter tentan var det bara att tagga om för nästa vecka har vi en riktigt köttig vecka. Tenta på tisdag, onsdag och fredag, men det ska väl gå det med! Har varit på stadsbibblan idag för att plugga inför medbion på tisdag och nu ska jag sätta mig med polskan som vi har på onsdag. Längtar tills tentaperioden är över och man kan plugga i måttlig mängd igen!
kommentera