Försöker ta vara på alla guldkorn.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Det är sjukt vad mycket som man hinner göra på sommare och hur lite man hinner sitta vid datorn. Jag har gjort så roliga saker sen jag sist skrev. Helgen efter göteborgshelgen så åkte mamma och jag upp till Halmstad med gympagänget. Vi sov i tält i två nätter, solade, shoppade och såklart tittade på SM i gymnastik. Helgen efter det var det dags för hasslöfestivalen. Jag har inte varit på det innan mer än när jag jobbade där för några år sedan men gud så sjukt kul det var! Och i måndags var jag mer Erika på Gyllene tider och idag har jag varit med Elin på Böda sand. Har börjat sommaren och semestern på ett perfekt sätt och imorgon åker jag till Mallorca med E. Plus att Kami och jag har skaffat lägenhet i Gdansk. Har ett lyckorus i kroppen nu!
kommentera

blixtar och dunder, magiska under.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Inatt vaknade jag en en smäll, sedan ett ljusken och sedan ännu en smäll. Jag blev rädd, dem var här igen och hälsade på, båda två denna gången. Både åskan och blixten. Som på ren rutin blev jag vettskrämd i hela kroppen och fick rysningar längs ryggraden. Precis som när jag var liten så började jag räkna sekunderna mellan blixten och åskan. Som den kom närmre och närmre blev jag mer rädd då jag insåg att ingen annan i huset var vaken och kunde dra ut alla kontakter. Med ett ryck flög jag upp ur sängen och drog ut precis allting. När jag sedan la mig igen, bredvid min man som sov som om ingenting hänt, och började tänka på vad det egentligen var som skrämde mig. Blixten och åskan kunde inte skada mig, speciellt inte nu när alla kontakter var utdragna. Jag visste att det var orealistiskt att tänka att de skulle slå ner i mig och bestämde mig för att inte längre vara rädd. Då kom blixten igen och innan jag hann räkna till ett kom åskan. De var precis här och jag var livrädd igen. 
kommentera

Äventyret är det bästa sättet att växa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
När jag och min syster fyllde år fick vi i födelsedagspresent att åka till Göteborg en helg med Erika. En helg som skulle innehålla shopping och Liseberg, men som till slut innehöll så mycket mer!
   I lördags klockan sju kom Erika och hämtade upp oss så började färden upp mot götet. en härlig bilresa med många skratt. När vi är så nära så att vi ser Liseberg så lägger bilen helt plötsligt av. Det var inte mer att göra än att rulla in till sidan av motorvägen, där vi sedan blev sittandes en timme innan vi fick igång bilen igen. Då rullade vi vidare in mot en toyota verkstad som tittade på bilen och fixade den för stunden. Inte riktigt den start på resan som vi hade hoppats på men vi kunde inte annat än skratta åt hela händelsen. Efter det körde vi in mot femman för att shoppa. Hittade mig lite småplock och sen fyra nya linnen/blusar. Jag brukar alltid hitta saker i affärer som vi har hemma men denna gången handlade jag bara på Bikbok och Zara. 
   På kvällen sedan åkte vi till hotellet och sved om innan vi gick ner och åt grillbuffe och drack några cider. Härlig lördagskväll!
   På söndagen sov vi ut och sedan åt vi en mycket god hotellfrukost innan vi begav oss mot Liseberg. Jag minns att vi varit där flera gånger med Erika när vi var yngre men jag hade glömt hur det var. Men det var helt underbart, hon är precis som oss. Älskar att åka karuseller, springer mellan köerna och åker precis allt! Vi åkte precis allt som föll oss in, tog en snabb lunchpaus och sen spelade vi på chokladhjulen. Med den vanliga turen som jag har så vann jag ju självklart inte, men Erika vann en stor mjölkchoklad och Elin vann för första gången, en stor kexchoklad. 
   Vi bestämde oss sedan för att åka hem i tid då vi alla skulle jobba dagen efter och det tar ju trots allt över fyra timmar att köra hem. Det var vad vi räknade med i alla fall... När vi har kört i en och en halv timme så gör bilen samma sak som på vägen upp. Den la av så återigen stod vi vid vägkanten en timme. Vi lyckades sedan vinka in en tjej som var snäll och hjälpte oss till närmsta mack, där vi åt och väntade på att en kille skulle komma och hämta oss tillsammans med bilen. I väntan satt vi i bilen och tittade på film på Erikas ipad, så väntan kändes inte så lång ändå och vi fick lite extra mystid ihop. Vi som trodde att helgen skulle vara slut vid åtta på kvällen var istället hemma i våra sängar klockan ett på natten. Ett riktigt äventyr som vi sent kommer glömma! Jag är glad att jag fick dela det med mina äldsta vänner!
kommentera