En helg i Warszawa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I födelsedagspresent fick Erik en helg i Warszawa av mig och den hade vi bokat in denna helgen. Vi åkte snabbtåget (tog endast 3h) sent i fredags kväll och landade på hotellrummet vid ca halv tolv. Vi bodde på Hamptons by Hilton som låg ca 400m från centralen, hur härligt som helst. Rummet var jättefint och vi betalade endast 240zl per natt, ett riktigt fynd!
   Lördagen började vi tidigt med hotellfrukost och sen begav vi oss ut mot gamla stan. Vädret var inte det bästa, men det var torrt iaf och inte för kallt. Solen tittade fram lite ibland och ibland kom det lite snöflingor. Vi promenerade på en gata som hette Nowy Swiant till gamla stan. Warszawa är fylld med massa gamla fina byggnader och roliga småbutiker. Vi kände oss som riktiga turister som tittade på allt och såklart fotade. När vi kom fram till gamla stan fikade vi på ett mysigt litet fik innan vi vände och tog en annan väg tillbaka hem till hotellet. Vi gick in en fin kyrka. Där tände vi ett par ljus var, jag tände ett för pappa och ett för alla som jag har kvar hos mig! Senare på kvällen åkte vi till en restaurang som hette Chianti, och gud vilken underbar upplevelse det var. Restaurangen var hur mysig som helst och servicen var superbra! Vi fick sitta i en soffa bredvid varandra, och innan vi fick vår förätt vi beställt så bjöd de på en förätt. Det var varsin varm brödbit med leverpastej på. Sen åt vi någon puré med räkor och bläckfisk. Till varmrätt åt vi seafood pasta, den godaste jag någonsin ätit! 
 
 
   På söndagen sov vi ut lite längre innan vi åt frukost. Vid elva checkade vi ut och begav oss till ett köpcentrum. Det härliga med Polen är att på de flesta köpcentrum så har det små garderober där man kan hänga in sin jacka och väska så det gjorde vi så vi slapp gå runt oh bära på allt. Sen shoppade vi hela dagen tills det var dags att åka hem. Under resans gång köpte jag ett par skor från Hm, en skjorta och pullover från Ralph Lauren och en kappa från Only. Supernöjd med mina fynd, mindre nöjd är nog plånboken haha. Strax efter tre tog vi tåget hem till Gdansk igen (tog endast 2h och 45min denna gången). Jag hann läsa massor i min bok som jag börjat läsa och vi tog en fika i restaurangvagnen, supermys. 
   Det var verkligen en helt underbar resa med världens bästa sällskap! Och staden var helt magisk! Jag älskar verkligen Gdansk men det var något speciellt med Warszawa!
 
Nu är det tillbaka till verkligen några dagar, plugg plugg plugg innan det är dags att åka hem på påsklov! 
kommentera

En vecka kvar, sen påsklov.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Livet blir bara bättre och bättre just nu! Igår hade jag min sista lektion i massage så från och med nu slutar jag kl 13 på måndagar istället för kl 20. Och idag hade vi pediatri och fick träffa världens sötaste små barn! Imorgon ska jag köpa pediatrik-boken så att jag kan bli riktigt duktig i detta ämnet för jag älskar det verkligen! Om jag inte hittar ett annat ämne som jag gillar mer så tror jag att jag kommer att bli pediatriker, älskar tisdagar just för att vi har den lektionen då. 
   Imorgon har jag min sista lektion på träningskursen så framöver kommer jag sluta halv tio på onsdagar med, mitt schema ser helt plötsligt hur bra som helst ut. Våren börjar även komma till Gdansk så jag har börjat cykla till skolan igen, superskönt. Idag tänkte jag dock vara lat och inte cykla men när jag gick till sklepen och skulle köpa tram-biljetter så hade de inga så då orkade jag inte gå till en annan sklep utan tog cykeln istället. Är fortfarande lite kallt, men hoppas att solen ska dyka upp snart igen! 
kommentera

en härlig långhelg i gdansk.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I fredags hade jag inga lektioner, vilket var väldigt skönt! Tog mig en välförtjänt sovmorgon, pluggade lite och sen på eftermiddagen mötte jag upp E på gymmet. Jag köpte nytt gymkort dagen innan, via internet (man måste köpa på internet som student) och då var jag tvungen att få ett nytt kort. Det stod att det skulle ta en vecka för kortet att skickas till gymmet och därför kunde man inte aktivera det förrän om en vecka. Men när jag kom till gymmet hade kortet dock redan kommit, men det var inte aktivt så jag var tvungen att betala för att träna. Ibland blir jag tokig på Polen och alla deras system som aldrig funkar!
   Efter gymmet storstädade vi hela lägenheten vilket verkligen behövdes. Det märktes hur smutsigt det var här med tanke på hur lång tid det tog att få det rent haha. Men nu skiner lägenheten så fint så! 
   På kvällen sen gick vi hem till Arad och Jesper en stund och sen följde jag med dem ut först till Pixel och sen till Parlament. Det blev verkligen en helt underbar kväll med precis rätt människor!
 
Igår pluggade vi hemma hela dagen. Strax innan kl.18 gjorde jag mig redo för att åka till skolsjukhuset och ha sykurs. Jag har blandade känslor för den kursen. Det är verkligen roligt att lära sig så mycket olika stygn och knutar och det känns bra att kunna det inför praktiken. Men samtidigt är lärarna så ofokuserade på vad vi gör, de vill bara veta vilken tid varje stygn tar så det blir lätt att man fokuserar mer på att göra det snabbt än att göra det snyggt... 
   När jag kom hem från den kursen var Elin och Hugo här så kollade vi på melodifestivalen tillsammans. Elin hade bakat chokladbollar som hon bjöd på, så himla gott! Jag hejade på Oscar Zia så blev verkligen besviken när han inte vann, tycket han hade en riktigt vinnarlåt! 
 
Idag har vi bara varit hemma hela dagen. Fick lite ångest för att jag pluggat så lite tidigare i helgen så idag har jag fått en riktigt effektiv dag! Nu ska jag återgå till plugget för imorgon kommer bli en riktigt lång dag, går i skolan ända till klockan åtta på kvällen... Men nästa helg ska vi spendera i Warszawa så jag ska ha det som motivation hela veckan! Ska bli så härligt med en minisemester, och få se lite mer av Polen.
 
puss - H
kommentera

före och efter.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I helgen tog vi färjan hem till Sverige. Det blev bara en kort visit men det var så skönt ändå, är alltid skönt att komma hem. 
    På lördag morgon åkte jag direkt in till Elins salong och fixade håret. Jag har inte färgat mitt hår på över två år så var så himla skönt att få den här fräsha känslan man alltid får efter ett frisörbesök. Blev hur nöjd som helst! Sen gick vi en runda på stan och åt lunch. På kvällen åkte mamma och jag på kalas hos Erik. 
   På söndagen tog vi det bara lugnt. Elin kom och åt frukost med oss och sen slappade vi bara innan vi åkte in till gympan. Och efter det var det nästan dags att åka till färjan igen. Det blev verkligen en kort helg i Sverige, två nätter på färjan och en i Nättraby. Men det är alltid så skönt att komma hem ändå, man behöver den energin som en helg hemma ger! 
 
I veckan har jag börjat cykla till skolan, jättehärligt! Känns verkligen som om våren är på gång nu! Idag hade vi pediatrik med, tycker det är den bästa lektionen på hela veckan! Vi har en ganska sträng lärare där med som kräver att man är bra förberedd men jag gillar det för pediatrik är något som jag är intresserad av och som jag vill kunna riktigt bra!
 
ps. resulaten för interna-tentan och neurologi-omtentan kom upp i helgen och jag klarade bägge två. Jippie!
kommentera

Längtar tillbaka till bästa resan i mitt liv.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Det går inte en dag utan att jag längtar tillbaka till Malaysia, det var verkligen bästa resan jag någonsin varit på! Skulle byta bort plugget här mot ett liv där varje dag! 
     
I måndags skrev jag omtenta i neurologi-introduktionskursen och jag har en bra känsla så hoppas att det har gått. Hatar att vänta på resultaten (detta kommer inte förrän på fredag) men denna gången känns det iaf bra så har försökt släppa den tentan lite. Nu har vi inga mer tentor förrän i april, så hela mars är tentafri. Det känns så sjukt konstigt att ha en tentafri månad, vet typ inte hur jag ska lägga upp plugget nu när jag inte måste hetsplugga haha. Frösöker att plugga så mycket jag orkar under dagarna och sen gå och lägga mig i tid, känns så sjukt konstigt att ha tid att tänka på sig själv, men så sjukt skönt! Idag hade jag bara en träningskurs och då spelade vi volleyboll. Vill verkligen komma igång med träningen nu så efter helgen hemma i Sverige är det jag som köper ett gymkort och kommer igång ordentligt!!
 
kommentera