Jag kommer hem igen till jul.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Imorgon åker jag hem! Ska bli så himla härligt att få komma hem och ladda om tillsammans med familjen, känner verkligen att jag behöver det.
 
I måndags gjorde jag första PATen i physiologi och det gick inte lika bra som jag hade velat att det skulle gå.. Det tog hårt men efter att ha varit och kollat på provet idag och fått se att jag var väldigt nära så känns det mycket bättre. Det var 47% som failade den, inte för att man ska jämföra sig med andra men det betyder ju att det var ett svårt prov. Har i alla fall gjort upp en plan nu och försökt tänka om i mitt pluggsätt så att jag blir nöjd nästa gång!
Annars har skolveckan varit ganska lugn. Hade biokemilabb efter tentan i måndags som gick snabbt så vi fick sluta tidigare, i tisdags hade vi bara medbio på morgonen och introduktion to dentistry på kvällen och idag hade vi bara polska innan vi fick titta på proven på physion. Efter det följde jag med E till gymmet. Det var sjukt jobbigt, men också väldigt kul! Jag måste komma igång ordentligt med träningen nu för jag behöver få ner min puls, plus att jag känner att jag mår mycket bättre efter träningen, kan fokusera bättre och sover bättre. Så nu ska jag ta tag i det här och skärpa mig ordentligt!
 
ps. Jag har redan börjat lyssna på julmusik och längtar så in i tills julen är här!
 
-H
kommentera

ger mig själv en guldstjärna.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Denna skolvecka har varit en mycket bra skolvecka. Den började med att jag fick reda på resultatet på förtsa OLAn som vi hade för tre veckor sen. Jag fick 9/10, vilket jag är väldigt stolt över! På eftermiddagen sen hade vi biokemi labb som gick väldigt bra. Jag, Emma och Elenor är verkligen ett bra team, vi jobbar effektivt och alla är odrningsamma vilket gör att man aldrig känner sig helt vilsen på labbarna. Det gjorde jag när vi läste kemi, hängde inte med alls, men nu förstår jag det mesta. 
   Igår hade vi först medbio, sen första seminariet i immunology och efter några timmar i biblioteket så hade vi första lecturen i introduction to dentistry. Under tiden som vi satt i biblioteket och pluggade så kom resultatet upp för andra OLAn. Denna gången fick jag 8/10. Det känns jättebra att ha fått så bra på dem inför tentan i physiology som vi har på måndag. Då borde jag kunna lite mer än vad jag tror jag kan, vilket är väldigt lugnande. 
   Dagen idag började inte så bra dock. När jag kom utanför lägenheten så upptäckte jag att det regnade ute. Klockan var dock alldeles för mycket för att ta tramen och samtidigt komma i tid till skolan. Så vad hade jag för val mer än att trampa på. Så dyngsur kom jag till polskan, men det blev en bra lektion ändå. Vi fick tillbaka proven som vi skrev förra veckan och jag fick 96%. Så om jag bara fortsätter såhär så kommer jag att få min femma  i polska denna terminen. Hoppas! Efter det hade vi physio seminare och practical. På den praktiska delen fick de som hade en vilopuls på över 70 testa att ta en liten dos av beta blockerare. Min vilopuls låg på 88 så jag fick definitvt ta en. Dock förändrades inte min puls så mycket, den gick bara ner till 84 och sen steg den igen. Jag måste verkligen börja träna så att jag får ner min puls, kan inte fortsätta vara en sådan här stressboll.  Sedan fick vi göra pricktest med olika neurotransmitters för att se hur de fungerade, vilket också var kul. 
 
Nu känner jag verkligen att jag har ett flyt i skolan. Jag är mycket mer fokuserad än vad jag var förra året, så när jag väl pluggar så får jag in mer information vilket gör att jag inte behöver sitta lika många timmar. Och att redan ha fått så bra resultat är hur skönt som helst, då funkar verkligen mitt sätt att plugga på. Så nu ska jag fortsätta att plugga på lika bra och se till att jag når mina mål för den här terminen. Kämpa, kämpa, kämpa!
 
- H
kommentera

and they all got the same heartbeat.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag hade jag bara en lektion i skolan, mikrobiologi. Jag tycker verkligen om det ämnet och dagens lektion gick jättebra! Jag förstod allting vi gjorde, allt gick smidigt och blev rätt. Men det som gjorde mig gladast på lektionen var att jag förberedde en slide som man skulle titta på i mikroskopet som blev så bra att läraren sa till att alla elever var tvugna att titta på den. Så nu ska jag verkligen satsa hårt på mikron så att det fortsätter gå lika bra och så att jag får exemptions.
   Annars idag har jag bara varit hemma och pluggat. Erik kom hit efter han slutade så pluggade vi lite ihop, och nu efter det har jag städat hela lägenheten. Har inte riktigt fått ordning på mitt skrivbord så sitter mest i fönstret och pluggar, men ska se till att få fint där ikväll så kan jag börja sitta där om kvällarna då det inte finns någon lampa i köksfönstret. Ska komma ihåg att ta med min ljusstake hit och ha den här, längtar sååå till jul!

 
 
 
kommentera

Mitt egna krypin.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Igår var det en man här och fixade mina element så nu är det varmt och skönt i min lägenhet. Jag trivs riktigt bra i lägenheten, den är precis i min smak och inredningen är riktigt fin. Den är ganska nyrenoverad och ett extra plus är att det finns golvvärme på toaletten. Trivs så bra här hemma att jag helt har slutat plugga i bioblioteket och pluggar hemma istället. Jag har de flesta av mina lektioner på förmiddagarna så då kan jag cykla hem medans det ännu är ljust och sitta i mitt fönster och plugga. Förut kunde jag inte alls plugga hemma men nu börjar jag bli riktigt bra på det så jag kommer nog att sitta hemma så mycket jag kan. 
   Det coola med min lägenhet är också att vill man festa till miljön lite så har jag grönt ljus, både uppe på loftet och nere. 
 
 
 
kommentera

ordning och reda, pengarna på fredag.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Tiden bara springer iväg! Imorgon går jag sista dagen i skolan på vecka 3 sen tar jag långhelg. Nu har de flesta kurser börjat och jag börjar känna att jag kommit in i en bra rutin. De största ämnena som vi läser är physiologi och biokemi. I både ämnena har vi både labbar och seminarier. I physio har vi gjort labbar på grodor, vilket har varit kull men samtidigt väldigt hemskt. Men försöker lära mig allt jag kan så att de stackars grodorna inte dör förgäves.. 
 
 
 
I år läser vi även polska, medbio, immunology och micro. På medbion denna veckan fick vi klippa kromosomer. Vet egentligen inte hur mycket vi lärde oss på det, men det var en skönt slapp lektion mitt i all hets. Förra veckan hade vi första lektionen i microbiologi och det verkar hur kul som helst! Om man ligger på över 80% i snitt på tentorna så slipper man att göra sluttentan så det ska jag verkligen satsa på. På micron så får man lämna en labbrock och ett par skor. Jag har mina guldskor där som en liten egoboost, det kan ju liksom inte gå fel när man bär guldskor! Även i polskan så kan man få exemptions om man har ett snitt på över 4,5 i betyg. Med mina betyg från förra året så ligger jag på en 5a så jag ska verkligen se till att satsa denna terminen så jag får en 5a till för då behöver jag bara få en 3a i betyg nästa termin så slipper jag göra omtentan ändå! Jag hade mitt första polskaprov i morse så det blev en sen kväll igår med massa polskaglosor och böjningar med verb, men jag tror att jag kan ha fått en 5a idag så det lönade sig nog (peppar peppar ta i trä). 
   
 
Jag har lagat min cykel så nu cyklar jag till skolan varje dag. Det tar ca en kvart och det är cykelväg hela vägen från mig till skolan så det är jätteskönt att komma igång på morgonen. Och Erik och jag har varit jätteduktiga på att laga mat och göra extra så att vi får varsin matlåda till dagen efter, så nu börjar verkligen rutinerna kicka in. Vissa dagar har vi fuskat och köpt mat, men vi har lagat mat mer än vad vi har köpt så i år kommer plånboken må jättebra!
 
- h
 
kommentera