Nu är julen nära.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår skrev jag första tentan i biokemi. Jag kände verkligen att jag var förberedd på det vi skulle kunna, jag kunde rabbla massa utantill och kunde rita nästan allt. Den första delen av proven består av tolv multiple choice frågor och när jag gjorde dem så kände jag verkligen att det skulle gå bra. Sen kom första öppna frågan där man skulle rita, vilket jag kunde. Men sen kom fyra till öppna som var på material som vi knappt gått igenom, vilket inte alls kändes bra. Plus att de hade formulerat den sista frågan så man inte skulle förstå vad de menade. Som tur var så skrev jag lite på den, och jag tror att jag chansade rätt och skrev rätt reaktion. Jag vill inte ta ut något i förskott men den här tentan kändes inte alls bra... Men vi får se, resultaten kommer nog i början på nästa vecka.
 
Igår på kvällen hade vi en liten överaskningsfest för Emma som fyllt år, bara vi tjejer och Emmas pojkvän. Var verkligen hur kul som helst och få släppa plugget för en kväll och slappna av i bra sällskap. 
   Idag när jag kom hem så har jag storstädat hela lägenheten och tvättat så hela tvättkorgen är tom. Om två timmar kommer Erik hit så ska vi ta ner julpyntet och göra lägenheten julfin, ska bli så himla mysigt!
 
- H
kommentera

Om 14 dagar börjar julkalendern.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I väntan på tåget..
 
Det börjar dra ihop sig inför tentan nu, bara fyra dagar kvar! Har hunnit kolla klart på alla biochem filmer som jag fått av Erik och alla lectures, och antecka ner allt så nu gäller det bara att lära sig allting utantill så att det går bra på fredag eftermiddag. 
   Idag är jag ledig från skolan så på förmiddagen var jag hemma hos E och pluggade. Kollade på den sista filmen och somnade så bestämde mig för att jag behövde piggna till så jag cyklade hem till mig och tränade lite och nu ska jag ta tag i plugget igen, heja heja!
kommentera

Oh swish in i ugnen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Denna veckan är verkligen lugn och skön! Har bara haft en lektion om dagen och i tisdags var jag till och med ledig då det är Polens nationaldag. Så himla härligt! Så denna veckan har jag fått massor gjort. Igår hann jag och Erik till och med baka bullar. Första gången jag bakar det helt själv, var riktigt kul! Bev inte riktigt lika bra som mammas, men övning ger färdighet så jag får göra om det snart igen bara. 
   Idag har jag bara Hygiene lektion i gdynia så ska inte ta tåget dit förrän elva. Steg upp samtidigt som Erik och åt frukost med honom och efter det har jag hunnit storstäda hela lägenheten plus att jag har tid kvar att plugga lite innan lektionen börjar. Tycker verkligen om veckor när schemat inte är fullsmackat!
 
- H
kommentera

från höger till vänster, goda förtjänster.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Oh så var ännu en skolvecka slut! Igår hade vi först micro, vilket för första gången var tråkigt. Läraren var jättevirrig och pratade i cirklar så man trodde att det skulle bli en svår labb, men när vi väl fick göra det så var det hur lätt som helst. Efter den tog vi tåget till Gdynia för första lektionen i Hygiene and epidemology. Lektionen gick ut på att vi skulle skriva upp allt vi hade ätit de senaste dagarna, räkna ut massa och sedan se om vi åt för lite eller för mycket av något. En labb på 2,5h som kändes jätteonödig då vi la 1h på tåget med för att lära oss nada... Efter det var jag hemma hos Anna några timmar så lärde hon mig hur man skulle plugga parasitologin, och när jag sedan kom hem satt jag uppe till halv tolv och försökte lära mig så mycket om rundmaskar som möjligt. Idag var parasitologin den enda lektionen vi hade så vid kvart i tio tog vi tåget till Gdynia igen för första lektionen. Innan varje lektion har man ett quiz på det man ska gå igenom där man kan få 16p som max. För att ta sig till finals måste man ha ett snitt på över 48p av 80p möjliga. Det var verkligen ett svårt prov men det gick mycket bättre än jag trodde, jag fick 14p. 
   Igårkväll pluggade jag verkligen effektivt, så nu har jag städat av mitt skrivbord så att jag kan sitta här och plugga lika effektivt idag. Så nu ska jag förbereda mig för nästa vecka och se till att göra alla läxorna ikväll innan tjejerna ska träffas och äta sushi.
 
-H
kommentera

Det är något speciellt med helger i Sverige.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Helgen hemma var helt underbar! Jag kom hem på torsdagskvällen och då bara mös jag och mamma. Sedan på fredagen steg vi upp tidigt och så fick jag följa med mamma till hennes gym. Känner att jag börjar komma igång med träningen nu och det är jätteskönt! Efter det åkte vi och hämtade lilla Signebus som var hos oss hela helgen. Vi lekte, tittade på film, ritade och på kvällen kom Elin med och då gick vi bus eller godis. Sedan på lördagen började Elin och jag dagen med indoor walking på wellness. Sedan gick vi en runda på stan tillsammans med mamma och Signe. Varje gång jag kom ut ur provrummet så sa S; hahah åh nej inte den. Härligt med lite ärliga kommentarer. 
    Sen på kvällen var det förkrök hemma hos Elin med fina tjejor innan vi gick vidare och slog klackarna i taket på Statt.
  Söndagen blev en lugn dag med massa mys, mormor och morfar kom på besök och vi gick till pappas grav. Kände verkligen att jag behövde en helg hemma och kunna släppa skolan och allt plugg helt och hållet. Ta en ordentlig paus och ladda om ordentligt. 
 
Nu har en halv skolvecka gått och nu är det lika långt gånget i skolan som det är kvar innan jullovet. Denna veckan är riktigt köttig, med många lektioner och två nya ämnen som börjar. Så nu har jag klarat av tre skoldagar, ett polskaprov och en OLA, bara två skoldagar kvar och ett parasitologiquiz innan helgen. Och nästa vecka har vi bara en lektion om dagen förutom på tisdagen då vi är helt lediga då det är Polens nationaldag. Så det kan vara värt att ha en fylld vecka denna veckan när man får en härlig och lugn vecka nästa vecka. 
   Nu ikväll ska jag börja med att träna lite innan jag tar tag i plugget igen, heja heja
kommentera