Det blir inte alltid som man tänkt sig.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Det är så mycket i skolan hela tiden så det finns inte en ledig stund över att skriva här.. men nu behöver jag en kort paus innan jag sätter mig igen och pluggar inför morgondagens tenta. Då har vi tenta i simulated patients, ett ämne där vi lär oss hur man gör undersökningar, vi lär oss på dockor och på varandra. En låtsas vara läkare, den andra patient. Det är faktsikt en väldigt rolig kurs, den enda kursen i år där jag får låtsas vara mer läkare än vad jag är och använda mitt rosa stetoskop. 
   I veckan har jag skrivit två tentor. Den jag skrev i tisdags var svår, mycket svårare än vi alla hade väntat så den gick inte så bra. Så den får jag skriva om den 12e juni. Men det ska väl gå det med. Nu har jag en bra grund för den, nu är det bara det där lilla extra som krävs. I torsdags skrev jag min sista tenta i polska, vilken jag fick en femma på så nu får jag en 5a i slutbetyg vilket gör att jag slipper skriva sluttentan i den. Det känns väldigt skönt nu att jag satsat på det och faktiskt klarat det, speciellt nu när jag fick en extra tenta i juni så är det skönt att redan kunna bocka av en annan. 
   Så nu när immunologin inte gick jag som jag ville så har jag fem tentor kvar innan sommarlovet istället för fyra. Men jag har gjort upp en bra planering och verkligen kommit igång med sluttentaplugget så om jag bara fortsätter såhär så hoppas jag att allt går vägen innan sommaren!
 
puss och kram
kommentera

bara 6 tentor kvar till sommarlovet.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Listan över tentor blir kortare och kortare. Denna veckan har jag gjort två tentor, en i måndags i physiology och idag hade jag den praktiska sluttentan i mikrobiologi. Jag var så nervös när jag kom in i salen, skakade verkligen som ett litet asplöv. Men sen när jag märkte att jag kunde vad jag skulle göra så blev jag mer lugn och självsäker. Under provet så fick man göra saker på sex olika stationer. Min första station var att titta i mikroskopet och berätta vad jag såg, nummer två var att genomföra ett serial dilution test, nummer tre var att räkna ut CFU och nummer fyra var att berätta vad jag kunde om två agars. Sen ville läraren att jag skulle göra ett serial dilution test till så fick fint förklara att jag redan hade gjort det men att hon måste glömt skriva upp min poäng. På varje station fick man skriva på en lite lapp om man ville så som tur väl var så hade jag gjort det på den stationen så jag sa lite fint att om du tittar i din högra ficka så kommer du se min lapp att jag redan har gjort denna. Så fick jag full poäng på den stationen. Som nummer fem fick jag mäta susceptibility av några antibiotikor och som sista grej fick jag streaka E.coli på en agar plate och sen var jag klar. De sa att de skulle ropa upp en i slumpvis ordning, men självklart läste de upp oss efter bokstavsordning och eftersom Å inte finns så fick jag gå in först som Akesson Hanna. Men det var skönt att vara först, för när jag kom ut och såg alla nervösa ansikten som väntade, då var jag redan klar!
   Nu har jag inte nästa tenta förrän på tisdag, känns väldigt generöst med så mycket tid. Så nu ska jag verkligen ta vara på den tiden så att jag klarar den tentan också på första försöket!
 
kommentera

Oh så var jag ett år äldre.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
 
På min födelsedag vaknade jag av att Erik kom in med gitarren och sjöng för mig. Eftersom vi är mitt uppe i en tentaperiod nu så blev det plugg hela dagen, men sen på kvällen mötte vi upp massa folk på sushi restaurangen och åt födelsedagsmiddag. Jag fick blommar och de bjöd på maten och av Anna och Alex fick jag en bukett tulpaner som var inlindade i tre paket ballerinakakor och en mjölk till det. Blev verkligen en riktigt bra födelsedag!
kommentera

Två klarade tentor denna veckan.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I fredags hade jag inga lektioner så då åkte Erik och jag till Oliwa biblioteket och pluggade. Vid fyratiden åkte jag hem och bakade en jordgubbspaj och en kladdkaka. Senare på kvällen kom Elenor, Evelina och Anna hit för att skriva hemtenta. Den var verkligen sjukt svår och det var tur att vi var alla här så vi kunde hjälpa varandra. Vi var inte alls säkra när tiden tog slut om vi skulle ha klarat det eller inte, men det gjorde vi så nu kan jag stryka det ämnet med. Så himla skönt! Efter det kom även Emma, Bella, Challe och Sara hit så åt vi födelsedagsfika och bara tog det lugnt.
kommentera

Jag har världens bästa familj.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I torsdags efter skolan så cyklade jag hem i tron om att jag skulle plugga hela dagen, men tio minuter efter jag kommit hem så fick jag världens bästa förtidiga födelsedagspresent! Helt plötsligt stod mamma och Elin utanför dörren. Det var verkligen hur härligt som helst att ha dem här, behövde all energi jag fick som bara de kan ge. Allt känns mycket bättre nu när jag har fått en dag med dem. Och när de var här så fick jag tillbaka mitt tentaresultat med och jag klarade tentan som jag skrev dagen innan. Så dubbelt glada miner! 
kommentera

Bara nio tentor kvar sen är det sommarlov.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Erik försöker pigga upp plugget med att göra om mig till en alien
 
Idag har jag skrivit första tentan för denna vecka. Det var i ämnet klinisk genetik som faktisk är ett väldigt roligt ämne. Tentan däremot var inte rolig. De förväntade sig att man skulle kunna så sjukt små detaljer, men förhoppningsvis så kunde jag tillräckligt mycket för att bli godkänd. Har kommit på att jag oroar mig alldeles för mycket över mina resultat så ska verkligen försöka släppa den här tentan nu, det finns ändå inget jag kan göra nu. Och skulle det vara så att jag får omtenta så är det inte hela världen heller, jag får se till att lösa det då bara. Så nu är det bara att börja plugga inför kommande tentor! Nu är det bara nio tentor/prov kvar innan sommarlovet;
15 maj - Molekulärbiologi sluttenta
18 maj - Fysiologi deltenta
20 maj - Mikrobiologi praktisk tenta
21 maj - Immunologi sluttenta
28 maj - sista polskaprovet
1 juni - Simulerade patienter sluttenta
9 juni - Fysiologi sluttenta
19 juni - Mikorbiologi sluttenta
25 juni - Biokemi sluttenta
26 juni - HEMFÄRD OCH SOMMARLOV!!
kommentera

always kiss me goodnight.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Bild från Oscarsgalan för några helger sen
 
Mikro resultaten har kommit upp och det gick inte som jag helst hade velat men jag bler mer än godkänd iaf så jag kommer vara nöjd med det. Det är bara att fortsätta köra och göra sitt bästa för att allt ska bli klart innan sommaren. Dagarna efter tentan har jag kommit igång med plugget riktigt bra. Jag har inte nöjt mig med att plugga till klockan åtta som innan utan nu har jag kommit igång ordentligt och pluggat tills jag ska sova vid elvatiden. Om jag fortsätter såhär så kan det gå riktigt bra i framtiden. Jag ska verkligen se till att plugga på varje ledig timma nu för jag vill inte ha någon omtenta i sommar, vill vara fri hela sommaren!
kommentera

Jag går inte isär när jag går med dig.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
En bild om dagen är bra för magen...? haha.
Första bilden är från den enda lektionen som jag hade i måndags, simulated patients. Där fick vi göra ett ekg så vi gjorde det på mig och sen analyserade vi det. Med tanke på all stress över tentorna så var det skönt när läraren tittade på det och direkt sa: Ditt hjärta är fullt friskt! Annars i måndags satt jag på biblioteket hela dagen och pluggade mikro. I tisdags hade jag ocskå bara en lektion, physio. Bild två visar hur vi på labben gjorde tester på synen. Efter den lektionen skyndade jag hem för att plugga in det sista i mikron. 
   Och idag gällde det. Vid tolv idag hade jag mikrotenta. Om jag får över 90% på denna tentan så slipper jag skriva sluttentan (om jag gör bra ifrån mig på den praktiska delen med) så har haft lite småpanik hela morgonen. Nu efter tentan känner jag att det kan ha gått, men jag kan också ha snubblat på mållinjen och få ett poäng för lite. Men om jag inte får excemptions så kommer jag inte gräma mig för mycket för det, för var jag så nära nu så kommer jag förhoppningsvis klara mikro finals på första försöket i juni. Jag hade Signes toffs på mig idag, inbillar mig att den ska ha gett mig tur att klara det!
   Nu ska jag sätta mig och plugga för morgondagens polskaprov. Ingen vila ingen ro här inte!
kommentera

Från den ena tentan till den andra.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I veckan har jag skrivit två tentor. I tisdags skrev jag min svåraste tenta hittils. Det var sista deltentan i biokemi och oj vilken press jag hade på mig. För att komma till slut-tentan så måste man ha ett visst snitt och jag behövde inte få så högt snitt för att komma dit, men det var en sjuk nivå få frågorna så jag var jätte orolig att jag inte skulle ta mig till finals. Om man inte får tillräckligt högt snitt så får man inte göra slut-tentan och man får redan på redan nu om man ska gå om tvåan eller om man har chans att komma vidare till årskurs tre. Men efter att ha skrivit den var det bara att putta undan alla oro och ångest och börja plugga till slut-tentan i folkhälsa som jag hade dagen efter. Nu några dagar senare kan jag äntligen pusta ut igen för jag fick positiva resultat i båda ämnen. Jag har kommit till finals i biokemi och får skriva tentan i juni, och jag klarade slut-tentan i folkhälsa så nu kan jag stryka det ämnet från min lista över årets ämnen. För att fira mina fina resultat så var Erik och jag och åt sushi häromdagen i solen. 
 
Annars så händer det inget spännande här. När man är klar men en tenta så är det bara att sätta sig att plugga inför nästa. Just nu sitter jag och pluggar inför sista deltantan i mikrobiologi som vi har nästa vecka. 
   Lektionerna börjar ta slut nu med vilket betyder mer tid att sitta och plugga inför tentorna, så det är skönt! Har nästan alla mina lektioner på morgonen med vilket gör att jag kan cykla till bibliotket och sitta där om eftermiddagarna. 
 
Nu är det dags att återgå till tentaplugget!
kommentera