Pussar termin 5 hej då!.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Och så var denna terminen över och med goda besked. Tentan som jag skrev i farma i lördags, jag klarade den! Känns verkligen hur bra som helst, kämpade verkligen för att klara den! Och idag gjorde jag terminens sista tenta, i neurologi. Det var en svår tenta så vi får se hur det går. Men kunde inte bry mig mindre om den för nu har jag tre veckors lov!!! Kommer bli världens bästa!
kommentera

snart är termin 5 över.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår på morgonen så skrev jag omtentan i farma, hoppas verkligen att det har gått vägen! Farman är ett roligt ämne att läsa tycker jag, men de gör alltid proven så himla svåra. Om jag inte klara detta nu får jag göra en muntligt tenta, som tydligen alla klarar. För man kan kunna farman så himla bra så klarar man inte tentorna ändå för de är så kluriga, men så har man full kunskap ändå. Men hoppas jag ska ha klarat denna nu så jag slipper muntlig tenta, och kan gå vidare till nästa termin utan några tentor släpandes efter mig.
   Imorgon skriver jag sista tentan för termin 5, sluttenta i intro to neurology. Försöker plugga till den så mycket jag kan men januariplugget har tagit slut på mig. Har ingen ork längre, känns som jag redan gått på lov.. men ska göra mitt bästa och sen är jag fri! en dag kvar i skolan sen är det looooov!
kommentera

Fina Karlskrona.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag hade vi bara en lektion i skolan, mellan åtta och halv tio. Vi hade interna och då är vi ute på sjukhuset och träffar patienter och övar på att undersöka dem. Idag hade vi en patient som var jättegullig. Han frågade vart vi kom ifrån och blev lite förvånad när vi sa att vi var från Sverige för han tyckte vi hade australiensisk accent. Sen sa han att han hade varit i Karlskrona och visade massa kort därifrån. Det gjorde hela min dag, längtar massor hem till Karlskrona nu! Nu är det mindre än en vecka tills jag är där! 
kommentera

Jag klarade det!.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I eftermiddags kom resultatet för tentan som jag skrev igår och JAG KLARADE DEN! är så glad just nu! Detta betyder att jag slipper ta med mig plugg till KL och kan njuta av min semester där utan plugg. Vill bara att denna veckan ska gå fort nu så jag får åka redan!!!
kommentera

Hoping for the best but expecting the worst.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår skrev jag veckans första prov, i pathomorph. Det är verkligen en svår kurs så har varit hur stressad som helst för att skriva den. Om man inte klarar den så får man skriva om den första dagen efter lovet, vilket betyder att om jag inte klarar den får jag ta med mig plugget till KL vilket jag inte är sugen på... Men vet några rätt som jag hade, så hoppas att jag ska kunna skrapa ihop ett godkänt iaf. Håll tummarna för mig!
   På lördag har jag omtentan i farman, så nu är jag redan i bibblan trots att jag inte börjar skolan förrän halv ett. Ska se till att få en bra start på plugget så att jag kan känna redan när jag går ut från tentan på lördag att jag har klarat det! Tidigare år så har omtentan varit svårare än den riktiga tentan så börjar bli nervös att det inte ska gå, men ska kämpa järnet! Bara två tentor kvar sen får jag komma hem och sen åker vi till KL, ska bli världens bästa lov!
 
kommentera

Gör om, gör rätt.


5 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår fick vi reda på resultaten på tentan som vi skrev i lördags. Jag var några poäng ifrån att klara den så jag får skriva den igen lördagen den 23e. Det var ett svårt prov och två tredjedelar av mitt år klarade inte den, men det tar ändå hårt att inte klara en tenta. Tillät mig själv att bli lite ledsen igår men idag är en ny dag så nu ska jag kämpa för att klara alla tentorna jag har kvar och även farman igen! 
   Igår kväll hade vi tenta i pathophys. Med endast tre dagar på mig att plugga så kommer jag att vara nöjd med det resultatet jag får hur det än går, hoppas dock att det har gått bra! Efter tentan igår unnade jag mig en fri kväll så erik och jag bara lagade mat och kollade på film, så välbehövligt! 
   Idag är en ny dag med mycket att göra. Jag gick i skolan mellan 8 och halv 1 och nu är jag hemma och pluggar pathomorpholgi till tentan på måndag. Januari är en månad som jag har börjat ogilla starkt. Det är första månaden på året så borde egentligen vara väldigt härlig. En månad när man kan börja på nytt och sätta nya mål. Men eftersom det är sista månaden på terminen så ligger det alltid så många tentor där vilket gör att det blir den jobbisgaste månaden på året... Men jag försöker att tänka positivt! Om endast två veckor är jag hemma i Sverige, och om tre veckor är jag i Malaysia!!!
kommentera

ingen vila ingen ro.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Idag har jag skrivit årets första tenta. Det var en svår tenta, hade ingen bra känsla efteråt.. men eftersom jag har nästa tenta redan på tisdag så är det bara att lägga tankarna om denna åt sidan och försöka fokusera allt jag kan på att vara bättre förberedd till den tentan som kommer. Har gosat in mig i min one piece och läser för fullt, måste hinna så mycket som möjligt innan ikväll för mellan 18-21 ska jag vara på sjukhuset och ha sykurs och när jag kommer hem från den kommer jag somna som en stock. Ingen vila ingen ro här inte, längtar så jag håller på att spricka tills januari är över!!
 
 
 
kommentera

svinkallt.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Just nu är det 13 minusgrader ute, igår när vi vaknade var det 16 minusgrader. Brr vad kallt det är! Som tur är så har vi en varm lägenhet att värma oss i men vår varmvattenberedare lyckades ändå frysa igår. Så Erik kom på iden att värma röret med fönen, så nu har vi varmvatten igen. 
   Idag när jag skulle gå till skolan så hade jag min varmaste jacka, mina varmaste vantar, mina varma stövlar och min mössa och så fort jag kom utanför dörren så fick jag ångra att jag inte tog ett par långkalsonger på mig under jeansen. Längtar bort till sol och värme mer än någonsin nu!!
 
Idag hade vi första lektionen för detta året, introduktion till kirirgi. Vi fick vara med läkaren på mottagningen när han tog emot patienter. De två sista patienterna fick han ge dåliga besked, att de hade cancer. Läkaren gav oss lite tips på vad som är viktigt att tänka på när man ger dåliga besked så var lärorikt även om det var jobbigt att vara med. Idag är jag ganska glad att jag inte kan språket så bra så att jag inte förstod allt vad de sa för det avdramatiserade situationen lite. 
kommentera

nytt år med nya prov.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Så var jullovet över och skolan igång igen. E började skolan idag och jag har min första lektion imorgon, sen är vi lediga igen tillsammans på onsdag. På lördag har jag min första tenta för denna tentaperioden. Det är en deltenta i farma så just nu är farma det enda som jag är fokuserad på. Jag fick en one piece (eller sparkdräkt som Anders kallar den) av Erik i julklapp så nu går vi runt som telletubies hemma och bara myser. 
    Trots att vi bara har hälften så många tentor i år som i januari förra året så känns det ändå som att jag har väldigt mycket plugg framför mig. På lördag är första tentan och redan på tisdag är andra, deltenta i pathofysiologi. En vecka efter det är det en deltenta i pathomorfologi och en vecka efter det sluttenta i en introduktionskurs. Men om jag klarar alla dessa fyra kan jag verkligen unna mig nästan en månads ledigt sen! Har sista tentan den 25e jan så tänkte åka hem till sverige redan på kvällen och så får jag nästan en vecka hemma innan jag mamma och Elin åker till KL i två veckor! Detta är verkligen min motivation just nu, blir så himla glad när jag tänker på det!
 
kommentera

Gott nytt år.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
 
kommentera