Time flyes.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Tiden bara rullar förbi. Timmar i skolan varvas med både fria timmar hemma och timmar med plugg. Känns som jag redan gått på lov då det känns som en kraftansträgning att börja komma igång ordentligt med plugget.. 
   Idag hade vi polskaprov igen. Två av fyra är nu gjorda och det är så himla skönt att veta att även om jag gör slarvfel på dem så kommer jag få exemptions. Efter skolan idag så lunchade jag med Kamilla. Vi skulle ta en snabb lunch bara to catch up och sen helt plötsligt hade det gått tre timmar. Men det var tre härliga timmar!
 
Nu ska jag ta och försöka komma igång med biokemin en gång för alla!
kommentera

Gå i skolan på helgen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I helgen har jag och Erik haft kurs tillsammans på sjukhuset. Varje år har man ett visst antal timmar fakultativa kurser som man måste välja till utöver de kurser som ligger på det ordinarie schemat. Jag har valt latin, en idrottskurs och en kurs om hur man ökar förståelsen mellan dr och patient, och det var den sista som vi hade tillsammans igår och idag. Vi började kl 9 på lördagsmorgonen och höll på till strax efter ett, och samma sak idag. Vi har gjort många övningar om kommunikation. Tillexempel så var vi två och två, och så hade den ena personen förbundna ögon så skulle man leda personen från en plats till en annan på sjukhuset utan att röra vid den, man fick bara prata. En rolig och lätt kurs och även om den inte tog så mycket tid så har det varit lite krävande att halva helgen försvann till den, är inte riktigt motiverad till att väckarklockan ska ringa imorgon igen.. Men nu är det bara en och en halv vecka kvar till påsk, så det är bara att kämpa in i det sista!
kommentera

Tjejkväll på ul. Ogarna 98.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igårkväll kom alla tjejerna hit så hade vi lite mys. Det är så skönt att vi fortfarande har det lugnt i skolan så att man kan plugga på dagen och unna sig att vara fri på kvällen. Så det var så härligt att ta hit alla och bara vara, äta chokladbollar, och såklart få skryta lite om hur vi trivs i nya lägenheten. Kajsa tog med sig Solveig med så det blev lite hundmys också!
kommentera

Före och efter.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Sovrummet är väl där som vi har gjort minst egentligen. Garderoben som finns där är helt magisk! Den rymmer hur mycket som helst. Även fast vi båda har överflöd med kläder så finns det plats för lite till. Vi har tagit ut nattduksbordet som stod här innan, vi nöjde oss med det förvaringsutrymme som finns i sänggavlen. Sen har vi tagit med mitt skrivbord som vi delar på tills vi kan köpa ett nytt efter sommaren. Gardinerna hittade Erik i sin byrå när vi flyttade så de har vi bara lagt upp så passade de perfekt här.Träbokhyllan som man skymtar på en bild har vi tänkt skymma med en gardin, vi ska bara hitta någon som har en borr som man kan borra i betong med så kan vi fixa det. 
 
 
I köket har vi väl egentligen heller inte gjort så mycket mer än att flyttat dit våra saker. Det bästa med köket är att det finns ett stort kylskåp plus frys och att vi har diskmaskin. I fönstret har vi även satt dett växthus där vi har planterat lite örter så ska bli kul om vi får de att växa. "Matsalen" har vi bestämt att ta tag i efter sommaren, så där har vi bara gjort lite nödlösningar just nu. Vi bytte ut trähyllan mot en bokhylla i vitt som innan stod i sovrummet och den passar riktigt bra där så den kommer få stå kvar där. Gardinerna hade Erik sen innan så de har jag bara lagt upp. Och duken fick vi med från mamma så att vi kunde täcka träbordet. Det var mycket trä i den här lägenheten innan, och jag som inte är så glad för trä har försökt hitta lösningar för att göra allt lite finare.
 
 
I vardagsrummet har vi gjort mest och där är vi riktigt nöjda. Det var inte alls vår stil innan men efter två besök på ikea så är det rummet precis rätt. Tv-bänken i trä står på vinden och istället har vi bestå bänken som vi fick av mamma i inflyttningspresent. Den gör sig verkligen hur fin som helst där, är så himla nöjd. Den är så stilren och riktigt förfinar hela rummet. Soffan hade ett rött överdrag i manchester innan men det har vi bytt mot ett vitt. Soffan kändes helt utsliten innan men när vi bytte överdrag så märkte vi att sittkuddarna varit på fel håll så det mjuka och sköna legat neråt och det hårda uppåt, så hela soffan ser inte bara ny ut nu, den känns ny med. Och soffbord hade vi inte innan så det köpte vi ett med. Och sen tog E med sig en fotölj hemifrån som nu passar jättebra till allt annat. Intill ena väggen har vi även satt alla Eriks instrument. 
 
Efter sommaren när vi har tjänat ihop våra sommarjobbspengar kommer vi att göra mer med lägenheten, men just nu är vi riktigt nöjda med allt som vi har gjort. Vi funderar på att köpa ett nytt matbord och vi ska definitivt köpa nya stolar då de som står där nu är sådana som man egentligen ska ha på balkongen. Vi ska köpa två nya större skrivbord och sätta mittemot varandra i sovrummet så att vi har ordenligt med plats att plugga. Sen är det tavlor och speglar som vi ännu inte fått upp på väggarna som vi kommer sätta upp efterhand. Jag har köpt en fin stor tavla över karlskrona som jag tycker passar jättebra hos oss, två karlskronabor i Gdansk. 
 
- H
kommentera

Sambos.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Det är verkligen hur kul som helst att flytta och få göra det fint och till sitt eget. Men gud vilka stressiga två veckor det har varit. Efter min physiotenta förra veckan så fick vi först packa över alla mina grejor till Eriks lägenhet i tron om att vi skulle bo där som sambos fram till sommaren. Vi tog tre taxis hem till honom med grejor och ändå glömde vi lite så vi fick gå tillbaka några dagar senare och hämta mer. Sen var vi och kollade på Kamis gamla lägenhet och bestämde oss snabbt för att den ville vi ha. Så på torsdagen samma vecka skrev vi på kontraktet och blev då också sambos på riktigt. Så efter vår helg i Sverige var det bara att packa om allting och flytta över allt till vår nya adress, Ul. Ogarna 98. Denna gången tog vi flyttgubbar till hjälp, så himla värt. Så i tisdags sov vi första natten i vår lägenhet. Sen har vi organiserat allt lite pö om pö, och både igår och idag var vi på ikea för att köpa in egna möbler till lägenheten. Det fanns ganska mycket fina möbler i lägenheten som vi har behållit, men vissa kände vi att 
vi var tvugna att byta ut. Soffan hade rött överdrag, den har vi bytt till vitt. Tv-bänken i trä är utbytt mot en jättefin bestå bänk som vi fick av mamma i inflyttningspresent. Vi köpte även ett fint soffbord och massa småsaker som behövdes. Vi har bara gjort det mest nödvändiga nu så ska vi göra mer efter sommaren när vi har tjänat ihop våra sommarjobbspengar. Idag har jag lagt stora delar av dagen på att lägga upp gardiner och stryka massor, Erik och städat och skruvat det sista. Nu ska jag stryka det sista sen ska jag göra upp en planering för plugget. Det är 6veckor till nästa tenta så har verkligen kunnat lägga tid på att flytta nu, men måste komma igång nu så att jag tar vara på dessa veckorna!
kommentera

Ohana betyder familj.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Förra måndagen skrev jag tenta i physiologi och jag klarade den! Så himla härligt, nu är jag verkligen på rätt spår gällande skolan.
På torsdagen sen tog jag färjan hem och unnade mig en pluggfri helg hemma i sverige tillsammans med familjen. Jag behövde verkligen det för att samla nya krafter. Det är det värsta med att plugga utomlands, att vara så långt ifrån familjen och inte kunna träffa dem varje dag. Men så skönt att vi har det lugnt i skolan nu så att jag kunde unna mig att åka hem, och nu är det inte många veckor kvar till påsklovet tills jag får åka hem till dem igen. 
kommentera