hello you.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Nu har jag varit hemma i en vecka och det har varit helt underbart, älskar mitt sverigeliv!
 
kommentera

This town is starting to grow on me.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
 
 
kommentera

5 nätter kvar i Gdansk.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I fredags kväll fick jag ett sms av Arad där det stod: Hanni-pani! ska du med på ett sista stads-plugg för 2013 imorgon? Jaaaaaaaaaaaaa. Att ens överväga att säga nej till detta gav mig dåligt samvete. Så fem över åtta igår var jag på stadsbibblan. Några timmars plugg innan Hans och Carina kom på besök. Först fick de se lägenheten, sen gick vi en runda på julmarknaden innan vi fikade på pepparkakskaffe. Sen fönstershoppade vi på madison och vi avlsutade lördagen med itialensk mat på Szeroka. Var hur härligt som helst att ha dem på besök. Kändes dock mer som jag var hemma hos dem än att de var här hos mig. Men i Gdansk var vi. Och idag har jag varit här själv hela dagen. Så har underhållit mig själv med att storstäda hela lägenheten. Jag har dammtorkat, dammsugit, moppat, städat toaletten, gjort rent alla ljushållare, städat och torkat av kylskåpet, städat min garderob och tvättat rent mina sängkläder. Har varit en väldigt produktiv dag om man tänker på städandet, dock inte lika bra om man tänker på plugget. Jag har hunnit läsa histologin ordentligt, göra histofrågorna och öva lite på polskan. Ska lägga mig och läsa lite anatomi nu innan jag somnar tidigt idag i min nybäddade säng!
 
dobranoc - h
kommentera

Natten går tunga fjät.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Vilken vecka det har varit. Det har känts som om den varit hur lång som helst men samtidigt bara sprungit förbi. Jag var på vårdcentralen i måndags och det visade sig att jag hade båda halsfluss och bronkit. Inte undra på att jag hade ont och sov mig igenom hela helgen! Just nu går jag i alla fall på penicillin och det börjar bli bättre. Har inte ont längre utan det har mer gått över till hosta, men jag sover för det mesta. Igår var jag hemma och pluggade histo och vaknar upp i histoboken... Idag är första dagen som jag känner mig någorlunda frisk. Jag började fredagen med histo, vilket gick bra idag. Jag bröjar verkligen gilla histo nu. Kan vara för att jag ser till att vara förberedd så jag förstår vad det är läraren pratar om, vad vi ser i mikroskopen och vad vi ritar. Efter det hade vi anatomi. Jag kan erkänna att jag inte var så förberedd till det med tanke på hur mycket jag sovit i veckan, men det gick bra ändå. Jag hängde med och kunde svara på mycket mer än jag trodde. Dr W tackade tillomed vår klass efter lektionen för att han fick ha oss och för att vi såg till att vara förberedda oh visade att vi ville lära oss. 
   Efter skolan kom jag hem och möttes av luciamys som K förberett. Hon bjöd på cupcakes-fika med svenska luciatåget spelandes i bakgrunden. Hur mysigt som helst! Nu ska jag se till att plugga någon timme till sen ska jag fortsätta mysa med en film innan jag somnar tidigt.
 
Glad lucia på er!
kommentera

När kramsnön knastrar under fötterna.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
En tanke slog mig nyss. Om exakt två veckor så vaknar jag inte upp i min säng här på Szeroka, utan istället i min andra (första?) säng på skatvägen. Det är endast två veckor kvar i skolan av år 2013, och efter jullovet är det endast en månad kvar innan jag har gjort klart första terminen av läkarlinjen. Snart en gjord, bara 11 kvar!
 
I veckan har jag lyckats dra på mig ordentligt förkylning. Var ledig i torsdags så då pluggade jag i hemma i sängen och sov om vartannat. Igår gick jag dock i skolan mellan 8-15 men efter det var jag helt slut så eftermiddagen/kvällen gick till att titta på film och lägga mig tidigt. Halsen gör lika ont idag men jag är i alla fall piggare så idag hoppas jag på en effektiv pluggdag!
 
 
kommentera

We should be more thankful.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I lördags var vi hembjudna på thanksgiving middag hos Marcus och Philip. En härlig kväll med härliga människor i great gatsby-utstyrslar och den mest underbara thanksgiving mat jag någonsin ätit. Hoppas på att det blir en tradition av kockarna varje år!
kommentera

magi.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
3 dagar och 3 nätter fick jag tillsammans med min man. 3 ljuvliga dagar och 3 ljuvliga nätter. Har verkligen varit dagar fyllda med mys men faktiskt också väldigt mycket plugg. I söndags var hela polska släkten här på första december/advents mys då vi bjöd på pepparkakor, glögg, clementiner, semlor, secret santa-dragning och självklart första avsnittet av julkalendern. På måndagen tog E och sovmorgon innan vi gick till pannkaksstället och åt frukost. Sen under dagen var vi bara hemma och mös och pluggade om vartannat. På kvällen kom Kamilla och Marcus hit så bakade vi pizza och spelade yatzy. Tro det eller ej men jag vann!
   Igår skulle jag gå på en lecture mellan 8-10 men när jag vaknade i Emils famn bestämde jag mig för att ligga kvar. Så sov vi ut och sen var vi på stadsbibblan mellan 11 och 18. När man ser så många par som pluggar tillsammans här i biblioteken så var det hur mysigt som helst att jag nu fick vara en del av det! Vår sista kväll tillsammans beställde vi hem mat från Buddha och tittade på film. Vardagsmys som egentligen inte är en vardag för oss. 
   I morse steg vi upp tillsammans och ca två timmar efter jag gått till skolan åkte E hem till Sverige igen. Har varit så himla härligt att vara honom nära och nu är det bara 17 dagar kvar tills vi är tillsammans igen, och då med i Sverige på 17 dagars jullov. 
kommentera