Första advent.


2 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag har vi äntligen fått julstämning i lägenheten. Vi har klätt granen som vi köpte på Ikea häromdagen och tagit upp allt julpynt från källaren. Just nu sitter vi och pluggar med varsin kopp glögg och har julmusik på högsta volym. Nu är det bara snön som saknas!
 
kommentera

Skolan är härlig ibland.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag hade vi introduktion till kirurgi på eftermiddagen, vilket är en väldigt flummig kurs. Läkarna vet aldrig att vi ska komma, och vi elever får sällan göra samma sak. Idag kom läkaren en kvart för sent men som tur för oss så fick vi följa med honom på en operation! Kände oss så himla stolta över att vara läkarstudenter i våra lila scrubs!
kommentera

Kvalitetstid när den är som bäst.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Denna skolveckan har flytit på i världens fart. Efter att resultaten kom upp känns det som tiden bara försvann, men lika skönt är det för då går det snabbt fram till jullovet. I fredags efter skolan så mötte jag upp E så gick vi till Retro och fikade, så mysigt att få släppa skolan för ett tag och faktiskt inte behöva känna någon ångest av att göra det. När man är inne i en tentaperiod så har man inte tid till att göra någonting, man prioriterar bort allting som inte har med plugg att göra, så det ska bli skönt med några tentafria veckor fram till jul. 
    I veckan har vi även öst på med lite julkänsla i lägenheten. Om jag klarade tentan gick E med på att jag skulle få ta upp en ljusstake, så den står nu så fint i sovrumsfönstret. Och E har även tillagat en julskinka som vi har ätit tillsammans med julosten som vi köpt. Nästa helg ska vi åka till ikea och köpa en julgran och massa julpynt. Nu är julen nära!
kommentera

Jag klarade det!.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I morse när jag skulle kolla på min mobil vad klockan var (hon var strax efter 06) så hade en klasskompis skrivit till mig och frågat hur det hade gått på senaste tentan. På två sekunder hann jag dra slutsatsen att resulaten hade kommit upp och lika snabbt var jag inloggad på extranet och där var de, resultaten! Med en puls över 100 öppnade jag filen och där var det, mitt resultat! JAG KLARADE DET! Jag blev godkänd och jag fick tillomed 75% så jag var långt över godkändsgränsen, vilket känns hur bra som helst för framtiden! Nu vet jag att mitt sätt att plugga fungerar, så nu ska jag fortsätta såhär och se till att klara allt annat med!
 
Nu är alla tentorna skrivna innan jullovet och det känns som en stor revansh att ha klarat alla jag gjort men tanke på hur det gick förra året och hur kämpig sommaren var. Trean ska bli mitt år, och jag ska göra det på bästa sätt!
kommentera

Vengardium leviosa.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I lördags skrev jag min första stora tenta för den här terminen och jisses vad nervös jag var! Jag vill verkligen klara den här tentan får att få lite revansch mot förra året plus att då slipper skriva om den i januari. Hade varit så himla härligt! Men får inte reda på resulatet förrän på torsdag så kommer gå på helspänn fram tills dess! Hoppas på det bästa!
 
Senare på kvällen var vi på sittning med tema Harry Potter! var verkligen hur kul som helst och alla var så himla fint utklädda! Dansade med tvillingarna Weasly, Harry Potter, Hedwig, Dumbledore, dödsätare, Hermione och många fler. 
 
 
 
 
kommentera

Att vara ledig är guld.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Tiden bara springer förbi känns det som! I fredags var jag i stort sett ledig, var hemma hela dagen och skrev recept och sen vid fyra hade jag min enda föreläsning på hela dagen. På lördagsmorgonen kom Eriks syster med några vänner och tittade på lägenheten innan de gick för att upptäcka staden. Sen blev det mer farmaplugg för min del innan vi mötte upp dem igen på kvällen för att äta sushi.
   På söndagen åkte jag en snabbis till Riviera för att fika med Erika som var här på studentresa. Är alltid lika härligt att träffa människor hemifrån. Och igår var jag ledig med så då var jag hemma hela dagen och pluggade. Idag har jag bara en lektion så ska plugga till tentan nu innan jag ska ta spårvagnen till skolan och ha ortopedisk kiruri, ska bli så spännande!
  Imorgon är det independence day så då är vi lediga från skolan och sen på torsdag har jag bara en lektion igen. På fredag har jag dock tre lektioner, så det blir längsta dagen på hela veckan. 
Nu ska jag återgå till tentaplugget och göra alla lediga timmar som är kvar värt det, så jag klarar tentan på lördag! håll tummarna för mig!
 
kommentera

mina hjärtan.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag har jag skrivit veckans andra tenta, som jag klarade, wiiie! Så nu har jag redan klarat av två små ämnen denna termin vilket känns jättebra. Så nu ska jag sätta mig och försöka göra upp en plan för hur jag ska plugga inför den stora tentan som vi har nästa lördag. Nästa vecka går vi nästan ingenting i skolan vilket är jätteskönt för då har jag massor med tid till tentaplugget. 
   S berättade för mig att för varje tenta som hon klarade så köpte hon ett nagellack. Och eftersom jag klarade tentan i måndags så köpte jag mig ett nytt essie nagellack för det, och idag är jag värd ett till. Nu ska jag se till att klara varje tenta på första försöket i år, så jag får ihop en fin liten nagellacks-kollektion! 
kommentera

en perfekt helg i Sverige.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I lördags så steg jag upp kvart över fyra för att ringa taxi till flyget, och tjugo i fem kom taxin. Jag var tidig på flygplatsen då planet inte skulle gå förrän 6.20, men det gjorde mig inget. kl 6 fick vi gå på planet och innan de ens startat motorerna så hann jag somna, vaknade till lite lätt när vi rullade ut från gaten och tänkte: vad skönt att jag sover redan innan vi lyfter, då går det fort! Jag vaknade sedan en timme senare och tänkte att nu säger de npg närsom helst att vi ska gå ner för landing, men hör istället hur de säger att dimman börjar lätta så förhoppningsvis kan vi lyfta snart... Jag har alltså sovit på planet en timmme medan det stod på marken, och det som jag trodde var moln utanför fönstret, det var dimma.. Men till slut kom vi i alla fall iväg och väl i Malmö kom mammi och hämtade mig så körde vi direkt till mormor och morfar för frukost. Dit kom även Julia, Mia och Elin, så nästan hela släkten samlades för fika. Hur mysigt som helst, en riktig energi-boost. På eftermiddagen sen åkte mamma, Elin och jag in till stan en sväng och sedan på kvällen så mös jag och mamma i soffan bara. En hur härlig lördag som helst!
 
På söndagen kom Julia, Moa, Mia och Elin på middag :) och på kvällen var vi nere på pappas grav och gjorde det fint! Har tänkt på pappa mycket på senaste tiden, saknar alla småsaker som man glömmer att uppskatta. Men jag finner ett sorts lugn i att besöka graven, får ro i kroppen på något sätt. 
   På kvällen lämande mamma av mig på färjan så åkte jag tillbaka direkt till Gdynia för att skriva terminens första tenta som jag tror gick bra, peppar peppar ta i trä.  
 
En perfekt helg hemma med underbara timmar tillsammans med mamma!
kommentera