dont act like we dont have the same 24h.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Nu är äntligen termin 1 på läkarlinjen avklarad. Så himla skönt! igår skrev jag min sista tenta för den terminen och jag tyckte den var jättesvår. När jag satt och skrev provet så kände jag hur all information bara pös ur mig och jag kunde inte svara på någonting. Så efter gick jag hem och sov. Tror att stressen slog till totalt, och den tillsammans med känslan av att man failat var ingen bra kombo. Jag kom tillslut upp ur sängen och in i duschen och efter det var resultaten uppe. Jag var sjukt nervös och när jag tillslut hittade mitt nummer blev jag glatt överraskad. Jag hade klarat det! Jag hade klarat sista tentan på första terminen och därför också klarat alla tentor på första terminen! Så sjukt skön känsla. Mitt mål med det här året är att jobba för att aldrig känna att jag borde pluggat mer och därmed klara alla tentorna på första försöket, och än så länge har jag nått mitt mål. 
 
På kvällen sen blev det tentafirande. Vi tjejer började hemma hos Emma och Bella och sedan gick vi vidare till Benjamin och gänget för att avsluta kvällen på Kongo i Sopot. En så härlig och välbehövlig kväll! 
 
Idag har jag städat hela lägenheten, ätit lunch med alla, varit och storhandlat inför skidresan och tvättat. Så nu har jag bäddat ner mig i en nybäddat säng och ska lägga mig och titta på paradise hotel. Unna mig lite fritid nu när första terminen är över och andra inte hunnit komma igång. 
 
puss - h
kommentera

You´re the drama. I'm the queen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Oh så var alla lektioner gjorda på termin 1 på läkarlinjen. Nu har jag bara sluttenta kvar i biofysiken nästa vecka sen är första terminen slut. Det känns verkligen som om det var igår som jag gick in i lecture hall c för att träffa alla nya ettor för första gången. och nu står jag här, snart 5 tentor rikare och kan snart kalla mig själv en t2a. Jag har hunnit med så himla mycket under den här tiden och det känns verkligen som tiden bara har sprungit iväg. Men nu får den gärna springa lite till för nu är jag så trött på vintekylan (det var -19 grader när jag gick till skolan idag) och vill bara vara fri från skolan och ha sommarlov i 3 månader. Så nu ska jag först se till att klara sista tentan för termin 1 och sen se till att klara termin 2 minst lika bra så att jag slipper omtentor i sommar. För att peppa mig själv lite extra nu så har jag ställt in mitt alarm med texten Vissa pluggar nu, andra i sommar!
 
kommentera

vi ska utvecklas fast allt blir så invecklat.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I helgen höll Klara i födelsedagsfest som var helt galet kul. Precis rätt blandning av folk och dans och drinkar. En magisk kväll här som verkligen var behövlig. Fick en väldigt fin kommentar från några ettor: Hanna, vi har diskuterat lite nu utan dig och vi har kommit fram till att du är världens snällaste!
   De två första dagarna denna veckan har jag spenderat på biblioteket. Jag har inte så mycket att göra nu, men känner ändå att jag börjar bli stressad för efter lovet så kommer tentaperioden igång så det gäller att börja förbereda sig redan nu. Så jag pluggar på så gott jag kan, samtidigt som jag unnar mig att njuta av lugnet. (lugnet före stormen)(har fått ryckningar i ögonlocket, vilket jag får när jag undermedvetet är stressad..). Ikväll pluggade jag och Arad på och sen vid sju drog vi oss in till stan och åt en pizza ihop och bara pratade, så skönt att bara kunna släppa allt för några timmar och prata om djupa saker. 
 
Denna veckan har jag bara tre anatomilektioner kvar och en polskalektion så ska fokusera på det samtidigt som jag har tänkt att jag ska förbereda mig för sluttentan i biofysik som vi har nästa vecka. Så efter min sista lektion på fredag så ska jag se till att råplugga detta så att jag klarar den tentan med. Det hade varit så himla skönt att klara den så att jag har klarat alla tentor på första terminen. Det hade varit en sådan revansch mot förra året jag var här. 
kommentera

just because you´re hurt doesn´t mean you´re broken.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
drömmer mig bort i lägenhetsletandet...
 
Idag har varit en väldigt lugn dag. Har gjort massor hela tiden om dagarna och knappt hunnit vara hemma sen jag kom hit känns det som så idag var det skönt att jag inte hade något i skolan förrän kvart över fem. Så har varit hemma och läst histologi i min pyjamas hela dagen. I morse fick jag även besök av vår landlord som var här och lagade vårt avlopp som varit igenstoppad med förmodligen hår från två långhåriga tjejer.. Har inte kunnat duscha ordentligt sen vi kom hit, men efter träningen idag så unnade jag mig en lång varm dusch och det var hur skönt som helst att inget vatten alls runnit ut på golvet när jag klev ur. Så nu tänkte jag läsa det sista i histon och anatomin innan jag går och lägger mig förberedd för sista skoldagen denna veckan!
 
puss - H
kommentera

Im coming home.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
En skolvecka här går hur fort som helst. Måste erkänna att jag var väldigt svårstartad förra veckan men till slut kom jag igång och satte tillomed en 4a på histon när jag tyckte det var ett svårt prov. I fredags var vi ute några tjejor och åt god mat och njöt av att första skolveckan i januari var över. I lördags var jag hemma hos Emma och Bella med några tjejor från ettan och bara snackade. Hur skönt som helst att kunna släppa skolan och bara prata om allt annat som snurrar runt i huvudet. I söndags var jag hemma hos Elenor och Anna i deras nya lägenhet och pluggade polska.
   Igår hade jag min första tenta sen jullovet, i polska. Om man har ett snitt på över 4,5 i betyg i tvåan så slipper man göra slutprovet så mitt mål var att få en 5a. Och det fick jag så är nöjd med mig själv, bardzo dobrze! De andra ettorna har massa slutprov som de måste göra nu men jag klarade av dem förra året så jag har det ganska lugnt nu. Nästan lite för lugnt, borde plugga mer nu när jag har tid till det men ser till att njuta av livet här istället. Tänker att jag måste det om jag ska klara mig i sex år. 
   En grej som har förändrats sen jag kom tillbaka hit är att kamilla och jag har bestämt oss för att flytta. Inte bara till en ny lägenhet utan även isär, jag till en egen och hon till en tillsammans med Marcus. Så nu så fort jag har tid över så letar jag efter en fräsch lägenhet eller tittar inspirationsbilder för hur jag vill att det ska se ut hemma hos mig. Tycker verkligen om att bo tillsammans med en vän men det ska bli så mysigt (och vuxet) att flytta in i en egen lägenhet. Så nu ska jag förebereda mig inför morgondagens anatomilektion och efter det ska jag unna mig att kolla på lägenheter.
 
puss - H
kommentera