Kämpa ända in i det sista.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Min kliniska grupp i solen innan mikrobiologilektionen
 
Tiden bara rinner iväg så jag hinner inte riktigt skriva här, men nu behöver jag en paus ifrån allt pluggandes!
   Ett påsklov har passerat och snart även två veckor i skolan. Just nu i skolan så börjar lektionerna att ta slut vilket är väldigt skönt. Men samtidigt betyder det att det börja närma sig tiden för sluttentor... Nästa vecka har vi sista deltentan i biokemi och redan dagen efter så har vi sluttenta i public health. Och sen fortsätter det så med mellan 1-3 tentor i veckan fram till sommarlovet. Samtidigt som det känns kämpigt så har jag denna veckan kommit in i en bra rutin så nu känns det som att jag skulle kunna klara det!
 
I sommar har jag fått jobb på ett demensboende i Nättraby i fyra veckor. Ska bli så himla härligt att vara så nära hemma och nära alla kära. Och varje sommar måste man göra fyra veckors praktik i skolan, tre veckor på vårdcentral eller liknande och en vecka på akuten. Igår så godkände min årsrepresentant att mitt sommarjobb även fick bli min praktik och personalen på akuten i Karlskrona svarade att jag hade en vecka hos dem bokat. Känns verkligen som det kan bli en hur bra sommar som helst i lilla Karlskrona. Och med tanke på hur stressigt jag hade det förra året med 6 veckors jobb, omtentaplugg och sedan tre veckors praktik på det så känns det underbart att allt redan löst sig så bra! En riktigt revansch! Och är det så att jag skulle få en omtenta i år med så känns det inte alls lika farligt, för nu har jag all tid i världen i sommar!
 
Till nästa år ska man ha valt en klinisk grupp på fyra personer i skolan som man ska jobba i. Jag har gått ihop med tre tjejer från min klass (Emma, Elenor och Sara) och det känns hur bra som helst. Vi jobbar redan jättebra tillsammans i skolan så känns som att det kommer funka hur bra som helst hela vägen fram till examen i sexan! 
 
kommentera

En lektion kvar, sen: PÅSKLOV.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
I helgen så var Elin och Hugo hemma hos oss på middag och spelkväll. Vi bjöd på hasselbackspotatis och fläskfilé i ugn med rödvinssås. Till efterrätt blev det hemlagad jordgubbspaj och vaniljglass. Det blev verklgen hur lyckat som helst. Gästerna blev nöjda och Erik och jag blev förvånade att vi lyckades så bra. Efter maten spelade vi lite olika spel och bara satt och pratade. Kvällen bara flög förbi och eftersom man även ställde fram klockan så gick de inte hem förrän efter 3.
 
Dagen efter var vi bara hemma hela dagen och unnade oss att inte göra någonting. Så vi låg i sängen och tittade på massa serier och på kvällen så började jag att pussla. Jag fick ett 1000-pussel i julklapp och nu fick det äntligen åka fram. Så nu kan man inte längre äta vid vårt matbord utan det är fullt med pusselbitar. 
 
Eftersom denna skolveckan är halvt lovvecka så har vi inte haft alls många lektioner i skolan. I måndags bröjade jag inte förrän halv fem med simulated patients och efter det latin. Igår hade jag bara molecular biology. I morse hae vi clinical genetics. Om man var aktiv fick man ett extrapoäng med sig till finals, så jag gick fram och ritade på tavlan och räknade så jag skulle få det. Är inte så jättemycket med 1p men man vet aldrig, det kan vara avgörande så det var skönt att få det. Efter skolan nu har jag sökt massa sommarjobb i Karlskrona då det verkar som vi inte kommer få jobb i norge. Var lite segt först att ge upp om norge men nu ser jag fram emot en sommar i Karlskrona!!
kommentera