sista rycket.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 Fick känslan av att någon satt och stirrade på mig, tittade upp till höger och fick bästa pluggpeppet!
kommentera

Trust i seek and i find in you.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår tog E och jag dagsfärjan tillbaka till Polen. Eftersom vi båda behövde plugga så var det helt ok att åka på dagen. När vi kom fram på kvällen unnade vi oss en fri lördagskväll och gick ut och åt med de andra som är tillbaka i Polen. 
   Idag åt vi frukost tillsammans med A&A innan vi började kötta igen. Igår när vi kom hit så kände jag verkligen att det var skönt att vara tillbaka och jag var ganska peppad på att plugga inför omtentan. Men den känslan försvann under natten... Idag har det gått väldigt segt, men jag försöker se det som att när det går sakta så är det för att jag tänker igenom allt och förhoppningsvis sitter det bättre då. Jag ligger något kapitel efter i planeringen så nu blir det ett kapitel om respiratory system innan jag går och lägger mig. Om en vecka vid den här tiden är det dagen innan tentan och då ska jag verkligen känna mig redo så nästa vecka ska jag lära mig till max!
kommentera

En bit på vägen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
När man läser till läkare i Gdansk så ingår det att man varje sommar måste göra ett visst antal timmars praktik på sjukhuset. Under första sommarlovet är det valfritt vart man och gör det och under senare somrar så är det mer specificerat inom vilket område man ska vara. Första sommaren är det 120h som gäller och jag har valt att göra en vecka på medicinmottagningen och två veckor på njuravdelningen. Så igår var min första dag och då fick jag vara på hematologen. Det var verkligen hur kul som helst! Jag fick mest titta på men det var så himla skönt att faktiskt vara på sjukhuset och inte bara sitta i skolböckerna som man annars har gjort under ettan. Jag fick bland annat vara med när en doktor tog ett benmärgsprov. Idag har jag varit på lite fler ställen. Jag började morgonen på gastro och fick se en cellulosabehandling, sen var jag med på ett par läkarbesök på reumatologen. Och under erftermiddagen fick jag först blanda dropp på gastro och sen fick jag vara med på och se botoxbehandlingar på neruologen.
   Även om jag inte har lärt mig så mycket sjukdomar än och inte förstår allt som de pratar om, så hänger man med ganska mycket och alla läkarna har varit bra på att förklara så till slut har jag fattat. Så det har varit två lärorika dagar och jag känner verkligen att jag har valt rätt. Jag trivs verkligen på sjukhuset och ser fram emot tills det är min tur att jobba där på riktigt!
kommentera

Nedräkningen har börjat.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Denna veckan har bara rusat förbi! Har försöka att hinna med så mycket plugg som möjligt och ligger faktiskt bra till i planeringen vilket känns bra. Men börjar samtidigt få lite panik, tänk om jag inte skulle klara det? tänk om jag får gå om histob och därmed stanna i ettan? hemsk tanke försvinn!
 
I veckan har jag och mamma varit barnvakt åt Signe. Hur kul som helst! Hon säger så himla många roliga saker nu. Tillexempel så gjorde hon valkar på sin mage så sa hon: Så här ser din mage ut! och så pekade hon på mig. Gullunge! 
   Igår var E och jag på bilioteket i stan, jag hann med en lunch med C och på kvällen åt vi på mount matre med Ellen, Gustaf och Anna D. En fullspäckad dag!
   Idag har vi ätit en riktig helgfrukost, hunnit boka flygbiljetter hem från Gdansk efter våra omtentor och eftersom Morfar fyller år idag så ska vi snart göra oss iordning för att åka och fira honom. Men först lite histoplugg!
kommentera

söndagspyssel.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Klickade precis in på veckans blogg på blogg.se och såg Marias tips på hur man undviker hundöron i sina favoritböcker. Hon hade klippt av hörnen på kuvert och pyntat och sedan satt de på den sidan man är på, supersmart! Så jag bestämde mig för att göra samma sak, allt för att göra plugget roligare till imorgon
kommentera

njuter av de sista sommarkvällarna.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår efter min sista jobbdag så åkte jag, mamma, Elin, Erika och Catta in till Scandic och njöt av trerätters middag, livemusik och varandra. En helt underbar sommarkväll!
kommentera

6 veckor på posten, check.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår jobbade jag min sista dag på posten för i sommar. Det känns verkligen hur bra som helst att det äntligen är dags för sommarlov. Och även om det är så att jag måste stiga upp och sitta på biblioteket varje dag i tre veckor nu och plugga inför min omtenta i histologi, så öppnar inte biblioteket förrän tio i sverige så lite sovmorgon kommer det bli ändå. Ibland får jag lite ångest för att ha omtenta under sommaren men sen tänker jag att histon är verkligen ett sådant ämne som jag vill kunna bra, och just nu saknar jag Polen och skolan ganska mycket så det ska bli skönt att komma igång och läsa igen och lära mig det så bra jag kan. Nu ska jag satsa järnet för nu ska jag klara det!
kommentera

Skärgårdsfesten 2014.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Förra veckan var det skärgårdsfesten här i Karlskrona. Jag började med att jobba på den på torsdagen. Jag stod som vakt in och ut ur öltältet. Det är ganska kul att stå så för man träffar så många människor, men gud vad jobbigt det var efter en hel dag på posten. På fredagen sen var vi på tjejfest hemma hos Elin. Det blev en kväll med mycket dans, piggelinshots, Melissa horn, karuseller och Hoffmaestro. 
   På lördagen blev det en snabb runda på stan och en fika med bror. På kvällen sen var Erik och jag på fest hemma hos Malin och Jimmy. Blev en kväll full med leker mellan Daniel Adams Ray och Takida. Kort och gott så var det en väldigt härlig helg, somrig och skön! 
kommentera