en bild säger mer än tusen ord.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
kommentera

Jag är kär i mitt Gdansk.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Nu är jag hemma efter en helt underbar helg i mitt vackra Gdansk. Jag tog färjan ner i torsdags kväll och anlände till skolan strax innan tio i fredags morse. Det var ingen som visste att jag skulle komma så det var helt sjukt att se allas reaktioner. Vickan upprepade hur hon inte trodde det var sant, Kamilla bara skrek och Julia såg mig inte först så hon bara log åt kameran. Efter att ha träffat alla i gänget gick jag till bibblan för att möta några tvåor och vänta ut tiden tills Kami slutade för dagen. Sen gick vi och åt på en ny itialiensk restaurang, mycket gott. Efter det tog Kamilla och jag min rullväska och gick till gamla stan för att gå hem till Mackan och Oskars lägenhet. Sen började förberedelserna för ravefesten. senare kom även Arad, Oskar, Marcus, Jesper och Danush också och gjorde sig i ordning oh vad snygga vi blev! och själva ravefesten blev hur lyckad som helst. Den började med en film i the hangoverstil som gjorde en så himla taggad och sen var det massa bra spex som gjorde kvällen perfekt! oh får inte glömma släktshoten och vårt spex tillägnat toastmastersen, it was golden!
 
På lördagen sen vaknade jag, Kamilla, Mackan, Oskar, Anna och Philip upp i M&O´s lägenhet och lagade bakispannkakor. sen åkte Kamilla och jag till dorms för att lämna lite grejor och sen gick vi på lägenhetsvisning. Lägenheten var jättefin och den låg på den perfekta gatan, med världens härligaste och största balkong. men vi ska ändå tacka nej till den för den kändes för liten för oss. So the apartmenthunt is still on. Sen fikade vi på coffee heaven innan jag följde med Krille och Julia hem och mös. Vid åtta åt jag, Julia, Elin, Vickan, Arad och Jesper middag på republika. Vi avslutade kvällen med filmkväll hemma hos jullan, där jag sen spenderade natten. 
 
På söndagen lagade jag julia och Krille en jättehärlig födelsedagsfrukost för K. Han fyllde egentligen inte år men vi busade lite med hans face på natten så då fick han fylla år då. Sen åt jag lunch med Klara, Duane, Jesper, Oskar, Arad och Mackan på Cico´s, mycket gott. Innan jag åkte hem mötte vi upp Kami på Tekstylia för att dricka en smoothie. Sen var det dags att börja min hemresa med taxi, flyg, flygbuss, tåg och till sist bil. 
 
Jag har verkligen haft en underbar resa i Polen och det känns verkligen att det är där som jag hör hemma. Jag trivs i landet och min polska släkt är de personer som jag ska vara med. Jag mår alltid så underbart bra tillsammans med dem. Känns så otroligt skönt att jag tycker om allt där nere så mycket, det gör mig säker på att jag ska tillbaka dit efter sommaren! Jag är kär i mitt Gdansk!
kommentera

when the sun is shining.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Äntligen har det blivit vår! solen är här och man kan njuta av att vara ute igen. Det är konstigt vad så lite sol kan göra, allting blir så himla mycket roligare bara solen skiner. Helgen har varit underbar. I fredagskväll mös jag hemma med Elin och mamma och senare kom även Catta och Erika hit. Igår var jag och Elin en runda på stan. Jag ska åka till Polen nästa helg och överraska alla och då är det även en sittning som jag kommer kunna vara med på. Temat för den är rave så uppdraget var att hitta kläder till mig som jag skulle kunna ha då. Hittade en massa så från att inte vetat alls vad jag skulle ha på mig har jag nu hela outiften klar. 
   Senare på kvällen åkte jag och Emil hem till lyckeby för att fira Hans. blev en trevlig och sen kväll ute på altanen. återigen, älska att sommaren är nära!
   Idag började vi dagen med amerikanska pannkakor och två avsnitt av game of thrones. Emil kom på den mysiga iden att vi bara får titta på den serien när vi är tillsammans, så att den på något sätt blir vår. Ibland kan han min man. Sen gick jag från pantarholmen till rosenholm för att vara tränare och efter det har jag bara varit hemma och chillat. ska ta tag i det som återstår av dagen och sen belöna mig med ett avsnitt av Hart of Dixie. 
 
Peace and love,
kommentera

Jag lever i två världar.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
tusen gånger och sedan tusen gånger till har jag startat upp en ny blogg. Om och om igen för att jag vill ha en blogg som jag kan titta tillbaka på när jag blir äldre och se mitt livs papper svart på vitt. Nu gör jag det förhoppningsvis för sista gången. 
 
Främsta tanken med denna digitala dagbok är att jag ska kunna skriva om mitt äventyr i Polen. Jag har redan läst en termin i gdansk och nu är jag hemma för en termins uppehåll, men efter sommaren tar jag mitt pick och pack ännu en gång och flyttar dit, den gången förhoppningsvis för sex år i sträck! 
   Första terminen var för mig en riktig bergochdalbana. Jag hittade min plats och stormtrivdes i skolan från dag ett, sedan hände det tragiska i Sverige vilket gjorde att jag inte orkade vara kvar utomlands. Så nu är jag hemma och kurerar mig men sen ska jag dit igen, starkare än någonsin! 
 
Jag har precis läst en artikel om mig själv i BLT om hur det är att plugga utomlands. Jag blir sjukt sugen på att bara flytta tillbaka nu och börja igen, ge mig det livet jag vill ha och komma tillbaka till min underbara polska familj. Jag lever i två  skilda världar just nu känns det som, en svensk vardag som brevbärare och en saknad själ på medschool i Gdansk. men just nu kan jag inte komma tillbaka, inte som student iaf men i förrgår bokade jag färje/flybliljetter dit så jag ska komma dit och överraska alla en helg om två veckor. Ser fram emot det så sjukt mycket! Jag vet att jag gjorde rätt i att komma hem och tanken på att jag saknar allt så mycket ger mig känslan på att jag gjorde rätt i att välja medschool från början och på att jag verkligen ska tillbaka! 
 
 
kommentera

Välkommen till min nya blogg!.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok

Mitt första inlägg.

kommentera