....


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Nu när tentaperioden äntligen är slut går det en epedemi av utmattning och omotivering till plugg på skolan och jag måste säga att det har drabbat även mig. Häromdagen fick jag nog så jag gick och la mig och sov tidigt och sen steg jag upp klockan fem och tvingade mig att plugga då, vilket faktiskt fungerade. Jag fick mina timmars sömn och kunde börja från början morgonen efter. Så efter en hel dag med plugg i pyjamasen så gör jag nu likadant! 
 
Godnatt - h
kommentera

Happiness.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Känns som jag lever i en dröm just nu, jag blev godkänd på histotentan!
kommentera

en helg med bästa syster och bästa vän är bra för själen.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Vilken underbar helg jag har haft tillsammans med Elin och Erika! I lördags morse vid åtta kom de hit så åt vi sconesfrukost och bara njöt av att de äntligen var här. Sen tog vi tramen, jag till skolan för att skriva första histotentan och de vidare till Baltycka för att shoppa. Efter en en och en halv timmes av världens hjärngymnastik så åkte jag och mötte upp dem. Efter shoppingen åkte vi hem och gjorde oss i ordning innan vi åkte vidare för hem till Arad för födelsedasfest för honom. Var så himla kul fest tillsammans med mina närmsta vänner här och mina bästa vänner hemifrån! 
   Idag sov vi tills vi vaknade och sen gick vi till pannkaksstället på Ogarna och åt frukost (lunch). Sen packade vi allt och tog en taxi till Gdynia och spenderade hela eftermiddagen/kvällen på det nya köpcentret där, Galeria Riviera. Jag har ju köpförbud nu, ändå lyckades jag köpa en ny jacka igår, en blus idag (alla tre köpte likadana röda blusar) och en vit kavaj. 
 
Var så himla ljuvligt att ha dem här i helgen! Nu är tentaperioden slut och då såg jag till att njuta på bästa sätt, med mina närmsta. Jag har verkligen kunna släppa skolan och all stress och bara kunnat vara, har njutit varenda minut tillsammans med dem. Och nu är det bara 27 dagar kvar sen är jag hemma i Karlskrona igen för jullov! 
kommentera

På isen den blanka och fina blir du en stor ballerina.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
 
Idag tog Kamilla och jag en pluggpaus och bestämde oss för att åka skridskor. Kamilla har inte åkt så mycket tidigare och ville åka för att lära sig lite för att bli bättre inför skidresan. Som bambi på hal is kommer hon ut och vad händer inte inom två minuter. Hon blir glidtacklad och faller pladask! Gud vad vi skrattade. Och gud vad kul det var att åka. Det är något som vi definitivt kommer göra om!
kommentera

Mer mys åt folket.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Lördag = mysdag! I alla fall denna lördag. Idag har jag först haft mysfrukost med Kami, pluggat i min pyjamas i sängen, börjat titta på gilmore girls igen och precis kommit hem från en mysig födelsedagsfika hemma hos Klara och Rebecca för Arad som fyller år idag. Nu har jag tänt ljus i hela lägenheten och sitter och lyssnar på julmusik och ska plugga lite histo. myyyys!
kommentera

I watch the leaves change color.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Oh så har ännu en vecka passerat. Tiden går så himla fort nu, känns som om det var igår som jag gjorde mig reda för första dagen i skolan. Istället är det en vecka kvar tills sista tentan innan jullovet. 
   I måndags var vi lediga så då pluggade jag hemifrån. I tisdags hade jag anatomiföreläsning och sen satt jag i bibblan och pluggade massa och sen tränade jag mayhem på kvällen. I onsdas hade jag midterm i biophysics vilket gick bättre än jag trodde. Jag trodde inte jag skulle få några poäng med mig alls till final men jag fick två stycken, vilket var väldigt skönt. På kvällen sedan "firade" vi vi i klassen att vi var lediga dagen efter så då var vi ute och åt på Billys nere vid vattnet. Det var härligt att få vara med min klass utanför skolan och bara umgås.
Igår var jag ledig hela dagen så då satt jag i bibblan mellan åtta och åtta och pluggade mest histo och anatomi. Vädligt enformig och tråkig dag.. Idag har mitt humör verkligen totalvänt från när jag vaknade till att skoldagen är slut. Jag började med att vara deppig för jag inte trodde att jag skulle göra bra ifrån mig i skolan alls idag. Men när jag kom till histon fick jag först en fyra på dagens quiz och sedan fick jag reda på att jag inte alls hade blivit underkänd på förra veckans quiz. Så än så länge håller jag mitt mål med inga mer tvåor! PÅ anatomin visade det sig sen att dr Wojcik var så nöjd med vår klass så han bestämde sig för att ha oss på trunk med. Hur härligt som helst!! Har gått och varit nervös för det i veckan, vem jag ska få som ny lärare, så det var jätteskönt att få ha kvar honom för jag lär mig verkligen av hans studieteknik. 
   Nu ska jag inleda helgen med att ladda hem senaste avsnittet av Greys och sen efter att ha städat lägenheten, storhandlat och pluggat så ska jag unna mig att titta på det!
 
dobry wieczór - h
kommentera

Lyckliga besked.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Igår kom anatomiresultaten upp. Jag var livrädd när jag öppnade filen och först inte hittade mitt namn. Men när jag till slut hittade det i det gröna fältet fylldes hela kroppen med glädje! Jag hade blivit godkänd både på den teoretiska och praktiska delen. Jag nådde mitt mål och det är jag verkligen stolt för!
   Så nu ska jag ta med mig min energi från detta och göra mitt bästa på biophysics midterm imorgon.
kommentera

Hear us roar.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Denna veckan har gått så fort, ändå känns det som om jag har hunnit med hur mycket som helst. Jag har tentapluggat, först skrivit tenta i torsdags och sen gjort den praktiska delen i fredags. Efter en tuff skolvecka var det dags för togafest. Det blev en helt oförglömlig kväll. Alla var superfina i sina lakan, kvällens tema var game of the tables (game of thrones) och stämingen under kvällen var bara helt perfekt! Dagen efter steg jag upp tidigt för att hinna duscha och städa hela lägenheten innan familjen kom hit. Vid kvart över åtta var de här och sen blev det en dag med mycket shopping, skratt, mat och bara familjenjut. Efter de hade åkt för att hinna med färjan satte jag upp min skrivtavla (anders hjälpte mig med hyllan tidigare) och fixade med lite tavlor så nu trivs jag verkligen på mitt rum. Som jag alltid brukar säga och som Emil brukar reta mig för, det ser bebott ut nu. Idag tog jag sovmorgon och sov så länge jag bara kunde, kände att jag kunde unna mig det! Nu har jag städat hela min garderob, mitt rum, tvättat, diskat, planerat mitt plugg och tittat på senaste avsnittet av greys. Så  fort tvätten är klar ska jag hänga den och sen blir det att ta tag i skolan, biophysics midterm på onsdag och histology colloqvium om två veckor. Familjen fyllde på med så himla mycket energi så nu kör vi!!
 
- H
kommentera

Ohana means family.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Jag började denna veckan med min familj i sverige och avslutar den med min familj polen. I måndags var jag hemma och tentapluggade och shoppade tillsammans med mamma, Elin, Anders, Lottis oh Signe och igår var de här och eftertenta-shoppade med mig. Var hur skönt som helst att ha dem här, visa dem allt och bara få massa energi av dem! Den här terminen känns verkligen hur bra som helst för att jag får dela den med både min svenska och polska familj. Efter två veckor här kom emil hit, efter en månad efter det åkte jag till sverig, i helgen var familjen här, om två veckor kommer Elin och Erika hit och om tre veckor kommer Emil hit och sen är det bara tre veckor kvar tills jag går på jullov! Jag trivs verkligen med att bo i Polen nu och mycket av det beror på att jag har så mycket av Sverige med mig!
 
kommentera

Långhelg i Sverige.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
I fredags åkte jag hem till sverige och överraskade familjen. Hur härligt som helst! Började med att hoppa av tåget i karlshamn och först överraska Elin, sen fortsatte jag att överasska kusinerna. Blev en härlig kväll med god mat och massa mys med tindra. Sen på lördagen kom familjen ryden på mysfrukost. Sen blev det plugg och på kvällen kom Anders med familj och elin och pelle. Vi åt god mat och hälsade på pappa. Var så fint på hans grav!
   På söndagen pluggade jag med mamma, sen var vi i kyrkan på minnesgudstjänst tillsammans med mormor och morfar, sen fikade vi och åt gott. På kvällen fortsatte mamma att förhöra mig på anatomin och sen tittade vi p en film. Måndagen började vi med att beställa biljetter för min hemresa till jul. Sen åkte vi in till stan och lunchade med Anders och Elin, shoppade, fikade och fixade lite grejor som jag ville ha med mig tillbaka. Och sen var min långhelg i Sverige slut. 
 
     
 
Det var hur skönt som helst att komma hem till sverige och ladda om batterierna, kände att jag behövde det innan morgondagens anatomitenta. Få lite avstånd från att tentastress och få ny energi och min familj istället.
   Nej nu är det nog med pausande för min del, måste tillbaka till plugget för imorgon smäller det. Första tentan för i år går av stapeln och jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att bli nöjd med mitt resultat. Lets do this!
kommentera

Today is the day.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Igår var ingen produktiv dag för mig alls. Var ledig så när klockan ringde vid sju bestämde jag mig för att plugga hemifrån, två sekunder senare steg jag upp för att göra mig iordning för att trots allt cykla till skolbibblan och plugga där. På något konstigt sätt kunde jag inte koncentrera mig på något alls, samma sak hände Kami, så vid halv två så bestämde vi oss istället för att åka till Madison. Unnade mig en ny tröja och frozen yohurt, och på vägen hem stannade vi för att köpa marabouchoklad och gelenallar. För att göra något gott och vara duktig på ett sätt tvingade jag mig till mayhem och det var bra gjort. Hur bra träning som helst och jag mådde lätt bättre efteråt. Avslutade kvällen med bio med grabbarna. Vi såg Gravity som var frövånansvärt mycket bättre än jag trott!
 
Idag händer det massa roliga saker här så nu är motivationen på topp. Klockan är tio över nio och jag har redan hunnit gör polskaläxan, öva på polskaquizet, läsa histon och beställt taxi åt Henke och sprungit ner och lämnat pengar till honom då hann varken hade pengar på mobilen eller i plånboken. Så nu tänkte jag verkligen ta vara på min motivation och se till att få ännu mer gjort! Idag kommer bli en helt underbar dag, jag känner det på mig!
kommentera