on and on and on.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Två veckor i skolan är över, en tenta i biokemi är gjord och en i physio väntar efter helgen!
   Termin fyra har börjat med stormsteg, alla lektioner har satt igång och schemat rullar på som det ska. Denna terminen har vi tuffare schema än vad vi hade förra terminen. Jag börjar tillexempel skolveckan med lektioner från åtta på morgonen till åtta på kvällen... Men sen blir skoldagarna bara kortare och kortare.
   Andra dagen på denna terminen hade vi den första tentan. Jag hade som mål att få över 50%  och jag fick ett poäng ifrån 60% som är godkänt så det är jag nöjd med! Samma dag som tentan så firade Erik och jag alla hjärtans dag. Vi åkte till Sopot och var på Mera spa på eftermiddagen. Jag har inte varit på spa innan i Polen men det här var hur mysigt som helst. Det fanns två olika pooler, bubbelpooler både inne och ute och tre olika bastus. Vi unnade oss tillochmed en timmes parmassage, såå skönt! Efter det åkte vi tillbaka till Gdansk och åt på Mito sushi. 
   Samtidigt som det känns som jag precis var hemma på lov så har det hunnit hända så mycket. K behövde desperat någonstans att bo och eftersom jag ändå skulle flytta in hos E i april så bestämde jag mig för att göra det en månad tidigare så att hon kunde ta min lägenhet. Så nu har vi flyttat över det viktigaste så att jag klarar att bo här i helgen utan att behöva springa mellan lägenheterna och efter tentan nästa vecka ska jag flytta in här på riktigt. Kommer sakna min lägenhet på Szeroka väldigt mycket, den var så himla fin! Men det ska också bli väldigt mysigt att bli sambo.
   Igår fyllde E år så då fick han fina presenter av mig och sen på kvällen så var vi 10st som åt middag på Mito sushi och drack champagne. 
   På måndag har vi tenta i physiologi och efter det väntar en period på åtta veckor utan en enda tenta förutom polskaprov. Det ska bli så himla skönt att kunna komma ikapp i skolan och kunna förbereda sig inför lektionerna istället för att behöva tentaplugga hela tiden! Så nu ska jag fortsätta plugga lite innan det är dags för fredagsmiddag med A&A.
kommentera

Vad är väl en dag i Sverige om inte alldeles alldeles underbar.


1 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
 
Idag gick jag upp tidigt och gick en promenad på nästan en timme. Var verkligen jätteskönt att komma ut och röra på sig men det var lite kyligt. Det blåste ganska mycket under förmiddagen, men som tur var så har det lugnat ner sig nu så jag hoppas att det ska vara lugnt tills jag åker färjan tillbaka till Polen imorgon natt. 
   På eftermiddagen åkte vi till Karlshamn, först för att hälsa på Glenn och sen hem till Mia och Moa, där även mormor och morfar var. Var verkligen en härlig näst sista dag i Sverige, behövde den nu innan jag åker tillbaka till Polen och allvaret. Om 9 dagar är det dags för tredje tentan i biokemi och jag vill verkligen klara det denna gången! Jag har pluggat lite halvt nu när jag varit hemma, men kom igång ordentligt ikväll så imorgon ska jag verkligen fortsätta lika bra så att det kan gå lika bra som jag vill. 
 
Under tentaperioden i januari så såg jag till att förbättra mitt studiesystem vilket gjorde att jag klarade mina tentor, vissa bättre än andra men ändå med bra resultat. Så nu har jag tänkt att jag ska fortsätta lika bra! Under de två första veckorna i skolan nu efter lovet så har vi två tentor och efter det har vi det lugnt i skolan i åtta veckor så då har jag tänkt att jag ska se till att komma ikapp i alla ämnen och vara förberedd till varje lektion. Jag ska verkligen se till att kämpa järnet i vår så att jag kan klara alla tentor på första försöket och slippa skriva omtenta under sommarlovet! 
kommentera

❤.


0 kommentarer / Datum: / Kategori: dagbok
Nu har jag varit hemma i Sverige i över en vecka på "jullov" och åh så skönt det har varit!
   Förra torsdagen kom mamma och hämtade mig på flygplatsen. Så himla härligt att bli hämtad, då känns det som man är hemma redan när man är i Malmö. På vägen hem stannade vi i Karlsham hos morföräldrarna och åt middag. Först då kände jag att jag hade lov på riktigt, när man är i Sverige och får äta mormors hemmagjorda mat. 
   På fredagen sen tog mamma och jag en runda på stan. På kvällen sen hade jag, Elin, Anders och Signe syskonmys inne på ekholmen. Först hade vi förförrätt med chips och någon romröra som dipp, med champagne till det. Sedan åt vi jordärtskocksoppa med smördegsbröd till förrätt. Till varmrätt hade vi ryggbiff med rotfrukter och bea, tillsammans med rött vin. Oh till efterrätt åt vi  en god marängtårta med lemon curd och såklart med ett gott vit vin till. Var härligt med en kväll med Anders innan han flyttar till Kuala Lumpur. 
   På lördagen hann jag luncha med Amanda innan jag gick hem till Elin och mös innan en det blev dags för fest. Statt hade Vipkväll med förfest, så Annie tog med mig och Elin in på hennes biljett. Var verkligen en roligt grej för omväxling skull. 
   På söndagen följde jag med in till gymnastiken, som sedan blev inställt. Men jag stannade kvar och kollade när ledarna lärde sig dansen. På kvällen var jag bara hemma och mös med mamma. Då fick jag även reda på mitt resultat för sista tentan för termin 3. Jag inte bara klarade den, jag fick tillomed 73% vilket jag verkligen är nöjd med! 40procentenheter mer än vad jag behövde för att bli godkänd. Så himla härligt att avsluta med flaggan i topp!
   
På måndagen pluggade jag hemma på dagen och sedan påkvällen åkte jag in till stan för att mysa med Elin, Annie och Tess i Annies nya lägenhet. Tjattrade som vanligt och drack smoothies tillsammans. 
   Tisdagen bestod av plugg på dagen och på kvällen var Elin och jag hemma och lagade mat och bara mös. Vi hade huset för oss själva och sov tillsammans i mammas säng. Dagen efter åkte vi in till stan en runda innan vi hämtade Signe på dagis. Hon såg oss redan när vi kom med bilen och sprang fram till grinden. Hon är verkligen världens sötaste brorsdotter! Vi tog med henne ut till leklandet där vi åkte rushkana, kastade bollar, hoppade studdsmatta, åt pannkakor och glass, och gjorde allt annat man kan göra där. Innan jag lämnade av henne hemma så hann vi in en runda i gymnastiksalen där Signe fick hoppa lite i groparna. Jag kommer verkligen sakna henne nu när hon ska flytta! De åker ner redan imorgon och tittar på det nya huset så jag hinner inte träffa de mer innan jag åker tillbaka till Polen, men hoppas att jag ska hinna träffa de igen i vår. Annars får jag helt enkelt åka till Malaysia nästa februarilov. 
   Igår var jag bara hemma och pluggade hela dagen, fick faktiskt väldigt mycket gjort. Idag har jag dock inte kunnat koncentrera mig alls. Jag tog en timmes powerwalk för att se om jag kunde fokusera bättre när jag ko  tillbaka men icke. Så efter att jag hämtat Elin och mamma efter deras jobb så gav jag upp och lagade mat och mös med de istället. Jag får ta nya tag imorgon!
 
kommentera